BANJA LUKA

MUP RS o skupu "Pravda za Davida": Bilo je između sedam i osam hiljada građana

Iz MUP-a zahvaljuju građanima koji su se ponašali mirno i dostojanstveno

Avaz

Srna

6.10.2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopćilo je da su jučerašnja okupljanja građana u Banjoj Luci prošla bez većih incidenata, zahvaljujući angažiranju skoro 1.200 policijskih službenika koji su poslove uradili krajnje profesionalno. 

- Zabilježen je samo jedan incident za vrijeme održavanja neprijavljenog skupa na Trgu Krajine. Naime, dio osoba sa skupa je blokirala odvijanje saobraćaja u pojedinim ulicama. Daljnjim radom policijski službenici će identificirati osobe i prema njima poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom - navodi se u saopćenju MUP-a.

U saopćenju se ističe da se na skupu "Pravda za Davida", prema procjenama MUP-a i EUFOR-a, koje su urađene na osnovu fotografije bespilotne letjelice, okupilo od sedam do osam hiljada građana.

Iz MUP-a zahvaljuju građanima koji su se ponašali mirno i dostojanstveno, poštujući pravila ponašanja, kao i na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali za vrijeme kontrola i drugih mjera i radnji koje su policijski službenici poduzeli s ciljem održavanja stanja sigurnosti.

U saopćenju se navodi da će pripadnici MUP-a RS biti angažirani i u osiguravanju izbornog procesa u cijeloj Republici Srpskoj.

Iz MUP-a pozivaju građane da na miran i demokratski način ostvare svoje biračko pravo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.