IZBORI 2018.

Novinarka Patrije izvrijeđana u Centrali SDA: Idi u SDP

- Vidjet ćemo se nakon izbora - rekao je, nakon što je ona odbila da kaže za koju medijsku kuću radi, jer to nisu imali obavezu ni drugi novinari

Novinari ispred Centrale SDA

NAP

7.10.2018

Radnik na osiguranju u Centrali Stranke demokratske akcije (SDA) verbalno je večeras napao novinarku Patrije Amru Varatanović, pred dvadesetak novinara i kamermana iz drugih redakcija.

Napad i unošenje u lice novinarki uslijedilo je nakon što je Varatanović s kolegom komentirala da vjerovatno neće biti apsolutnog izbornog pobjednika na netom okončanim općim izborima u BiH te da je atmosfera i u SDA tiha.

- Idi u SDP - reagirao je radnik iz osiguranja.

- Vidjet ćemo se nakon izbora - rekao je, nakon što je ona odbila da kaže za koju medijsku kuću radi, jer to nisu imali obavezu ni drugi novinari. Uslijedilo je još nekoliko pogrdnih riječi i drugih radnika iz osiguranja SDA, uz prijetnje prstom i nasrtaj na novinarku, nakon što je zatražila da se osiguranje od nje odmakne.

Iz SDA nisu reagirali na ovaj incident. Kolege su snimile tonski zapis verbalnog napada.

Novinari koji su i ranije pratili aktivnosti SDA tokom izbornog ciklusa potvrdili su da nikada ranije nije zabilježen sličan incident u Centrali SDA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.