IZBORI 2018. Kutije s glasačkim materijalom satima bile pod otvorenim nebom

Tuzla: Članovi biračkih odbora glasačke listiće vozili kućama?!

E.Sk
08.10.2018 14:25

Foto: A. Bajrić

Glasački materijal u Tuzli satima je bio pod otvorenim nebom u blizini hotela „Mellain“, gdje se nalazi skladište Gradske izborne komisije. 

Prema nezvaničnim informacijama, pojedinim članovima biračkih odbora sugerirano je da izborni materijal odvezu kućama dok ne dođu na red za prijem u skladište.  

- Brojanje se otegnulo cijelu noć i zbog toga je došlo do gužve prilikom predaje glasačkog materijala. Kutije su zapečaćene i nema šanse da se bez pečata primi bilo šta. Kompletan izborni proces u našoj nadležnosti je krajnje regularan – kaže za „Avaz“ Meliha Pašić, predsjednica Gradske izborne komisije Tuzla.

No, vreće i kutije s izbornim materijalom izazvali su gnjev običnih građana koji su u nevjerici gledali članove biračkih odbora kako njihove listiće odvoze kućama.

- Ovo je sramota. Prvo su na biračka mjesta stavili nedovoljan broj kutija, a onda nisu imali dovoljan broj brojača. Na kraju ne mogu u skladište na vrijeme prihvatiti sav materijal nego su ljude ostavili na ulici – kaže ogorčeni građanin Tuzle.

Nezvanično saznajemo kako je broj ljudi koji rade na ovim poslovima prepolovljen te da je zbog toga došlo do zastoja u prijemu materijala u skladište. 

NA VRH