IZBORI 2018.

Studenti Sveučilišta u Mostaru: Komšića ćemo proglasiti nepoželjnim

On je danas potvrdio kako namjerava ispuniti obećanje dato u predizbornoj kampanji

Arhiv

Index.hr

9.10.2018

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić nazvao je novoizabranog člana BiH Predsjedništva Željka Komšića nepoželjnom osobom, potvrdivši kako su nadležni ovog zbora danas odbacili njegovu ponudu da im zajedno s kolegama iz istočnog dijela grada dodijeli ured koji je u Mostaru koristio odlazeći hrvatski član državnog vrha Dragan Čović.

- Takve nas stvari ne zanimaju, i to od nekoga ko se lažno predstavlja kao Hrvat. On je za nas persona non grata i naravno da ćemo odbiti ako bude i stigla takva ponuda - rekao je za Hinu Džoić. 

Potvrdio je da je tokom dana održana sjednica ovog vodstva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koje je jednoglasno odbacilo mogućnost da se susretnu s Komšićem jer ga smatraju nelegitimnim, nametnutim hrvatskim predstavnikom.

Džoić je pojasnio kako, međutim, još nisu službeno dobili bilo kakvu ponudu od samog Komšića. 

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je potvrdio kako namjerava ispuniti obećanje dato u predizbornoj kampanji o zatvaranju ureda hrvatskog člana državnog vrha u Mostaru, koji je tamo tokom svog mandata otvorio Dragan Čović, a sredstva koja su izdvajana za održavanje tog zdanja bit će preusmjerena za finansiranje potreba mostarskih studenata.

U Komšićevoj izjavi, koja je u utorak dostavljena medijima iz Centrale njegove stranke Demokratska fronta (DF), stoji kako će on predložiti da se zgrada u kojoj je Čović otvorio ured ustupi na korištenje dvama univerzitetima koja djeluju na istočnoj i zapadnoj obali Neretve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.