SARAJEVO

AIS produžio Kolektivni ugovor na tri godine s elektronskim medijima u BiH

Svečanom potpisivanju prisustvovala je i direktorica Jasmina Misirlić, koja je ovom prilikom istakla važnost nastavka uspješne saradnje

S potpisivanja ugovora

Avaz.ba

6.11.2018

Kolektivna organizacija za zaštitu izvođačkih muzičkih prava u Bosni i Hercegovini AIS već četvrtu godinu zaredom uspješno provodi efikasnu zaštitu domaćih i inozemnih muzičkih izvođača. Dugogodišnja partnerska saradnja s predstavnicima reprezentativnih udruženja elektronskih medija nastavljena je jučer potpisivanjem Aneksa o produženju Kolektivnog ugovora.

Aneks su potpisali u ime kolektivne organizacije AIS, predsjednik AIS-a Almir Ajanović, u ime Udruženja privatnih elektronskih medija u BiH PEM predsjednik udruženja Reuf Herić, u ime Asocijacije elektronskih medija u BiH AEM predsjednik Udruženja Elvir Švrakić i u ime Udruženja lokalnih radio stanica RS predsjednik Udruženja Mladen Kapor.

Predsjednik AIS-a Almir Ajanović zahvalio je predstavnicima reprezentativnih udruženja elektronskih medija na dosadašnjem doprinosu u zaštiti muzičkih izvođača te izrazio uvjerenje da će uspostavljena saradnja u budućem periodu biti još učinkovitija. Istakao je da će akcent buduće partnerske saradnje biti podizanje svijesti i promocija autorskog i srodnih prava, kao i poticaju muzičkog stvaralaštva i očuvanja kulturne baštine.

Svečanom potpisivanju prisustvovala je i direktorica AIS-a Jasmina Misirlić, koja je ovom prilikom istakla važnost nastavka uspješne saradnje s elektronskim medijima u BiH, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je to jedan od najvažnijih elemenata u raspodjeli tantijema muzičkim izvođačima.

Na ovaj način nastavlja se uspješno provođenje zakonske obaveze od elektronskih medija u Bosni i Hercegovini, kada su prava izvođača muzičkih djela u pitanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.