RAZGOVORI

Kozarić uručio akreditirana pisma predsjedniku Republike Austrije Fan der Belenu

Napomenuo je da će Austrija nastaviti podržavati BiH u ispunjavanju uvjeta na evropskom putu, te da je integriranje zapadnog Balkana u Evropsku uniju jedan od prioriteta austrijske vanjske politike

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Fena

6.11.2018

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić predao je akreditirana pisma predsjedniku Republike Austrije Aleksanderu Fan der Belenu (Alexander Van der Bellen).

Tokom obraćanja ambasador Kozarić je predsjedniku Fan der Belenu prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Istaknuo je da su odnosi dvije države tradicionalno dobri na svim poljima te je zahvalio na podršci koju je Austrija pružala i pruža BiH, kako u prihvatu izbjeglica koji su sada integrirani u austrijsko društvo tako i na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Austrije Fan der Belen napomenuo je da će Austrija nastaviti podržavati BiH u ispunjavanju uvjeta na evropskom putu te da je integriranje zapadnog Balkana u Evropsku uniju jedan od prioriteta austrijske vanjske politike.

Fan der Belen je upoznao ambasadora Kozarića da je u Bosni i Hercegovini boravio prije deset godina te se interesirao za izborne rezultate i izrazio nadu da će se što prije implementirati, s ciljem stabilizacije situacije u Bosni i Hercegovini.

Na kraju razgovora, predsjednik Austrije je poželio uspjeh ambasadoru Kozariću u daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju država.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.