NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Pijani vozač zgazio ženu i četvero djece

Naša ekipa svjedočila je sinoć nezapamćenoj tragediji u Novom Travniku u kojoj su poginuli majka i njena kćerka, a troje djece koji su bili s njima teško je povrijeđeno

Avaz.ba

8.12.2018

Naša ekipa svjedočila je sinoć nezapamćenoj tragediji u Novom Travniku u kojoj su poginule majka i njena kćerka, a troje djece koje je bilo s njima teško je povrijeđeno. Stravičnu nesreću u kojoj su ugašena dva života uzrokovao je Nermin Rustempašić, pijan upravljajući vozilom Opel Astra. 

Detaljan izvještaj o događaju koji je potresao čitavu BiH pročitajte na stranicama našeg lista.

Naši novinari otkrivaju ko je odgovoran za to što je FBiH ove godine izgubila stotine miliona maraka koje je mogla zaraditi od koncesija, te kako je Fadil Novalić, premijer FBiH, zaustavio donošenje novog zakona koji bi regulirao ovu oblast.

Ambasadorica SAD u BiH u oproštajnom intervjuu za „Dnevni avaz“, između ostalog, je poručila da su korupcija i loše obrazovanje ključni problemi BiH, te otkriva šta je savjetovala svom nasljedniku na funkciji ambasadora SAD u BiH Eriku Džordžu Nelsonu (Eric George).

Ekskluzivni intervju za „Dnevni avaz“ koji možete naći na stranicama našeg priloga „Sedmica“ dao je Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, s kojim smo razgovarali o njegovim profesionalnim uspjesima, ljubavi prema rodnoj Jablanici, djetinjstvu, komšiluku, planovima da otvori fabriku i dvije mini hidroelektrane. Naravno, komentira i kritike koje je izazvala gradnja na Neretvi...

Istraživali smo zašto i ko koči prodaju Poštanskog odmarališta u Neumu i ko je u Hrvatskoj podnio tužbu protiv dva bh. preduzeća radi poništenja aneksa ugovora o raspodjeli te nekretnine.

Donosimo i najnovije informacije o zdravstvenom stanju nogometnog selektora BiH Roberta Prosinečkog, koji se još nalazi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pozitivnu i ohrabrujuću priču donosimo o „Sarajevo-osiguranju“, koje je za pola godine ostvarilo dobit od 650.000 KM, te koje širi mrežu poslovnica.

Naši novinari bili su u Zgošći kod Kaknja i otkrili šta to gori i dimi se već mjesec u tamošnjem naselju Rijeka.

Otkrivamo i zbog čega se najviše razvode Tuzlaci, koji posljednjih mjeseci podnose sve više zahtjeva za razvod braka.

Saznajemo i da je Kantonalni sud u Mostaru potvrdio optužnicu protiv Mile Šimića i njegove supruge Mladenke Šimić koji su prije tri mjeseca ubili svoju tek rođenu bebu.

Otkrivamo i kako je Darko Marčetić, uhapšeni inspektor SIPA-e, štitio švercere droge i sportskih medikamenata.

Saznali smo i da su razbojnici koji su upali u kuću kod Banje Luke i mučili starca da im kaže gdje krije novac u pljačku došli iz Srbije, te da su uhapšeni u Foči.

Kako nas tretiraju vlasti i oni koji odlučuju o našim sudbinama i kako nas vraćaju u vremena koja gotovo ni najstariji među nama ne pamte, najbolje „priča“ gotovo nadrealna slika sa Željezničke stanice u Maglaju, gdje putnici, ako žele ući u voz, moraju sa sobom ponijeti gajbu koja im služi kao pokretna stepenica za ulazak u voz, jer se sa izgradnjom perona čeka desetljećima.

Radosnu i priču sa sretnim završetkom donosimo iz Gračanice, gdje su posljednjih dana dvije porodice s četvero i petero djece dobile ključeve novosagrađenih kuća i uselile u tople domove.

Danas je 17 godina otkako nas je zauvijek napustio najbolji sportista svih vremena Mirza Delibašić, o kojem za “Avaz“ govori jedan od njegovih bliskih prijatelja Vječislav Tolj.

Sa sportskih stranica izdvajamo i razgovor s Gordanom Vidovićem, nekadašnjim kapitenom reprezentacije Belgije, ali i bivšim stoperom Željezničara, te otkrivamo da je pred čelnicima Čelika, koji spremaju čistku na Bilinom polju, mnogo posla.

Ekipa „Avaza“ bila je i na setu filma reditelja i scenariste Jasmina Durakovića, koji je na nekoliko lokacija u Sarajevu počeo snimanje kratkog igranog filma pod nazivom „Kratka priča o knjigama i cvijeću“ .

Vašoj pažnji svakako preporučujemo i ostale sadržaje iz našeg priloga „Sedmica“, koji obiluje brojnim životnim i političkim temama, te kolumnama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.