KAMERNI TEATAR 55

Stjepan Kljuić promovirao knjigu „Izdaja Bosne“: Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata, Tuđman nije volio, ni poznavao Bosnu

Ponovio tvrdnje da je Franjo Tuđman, zajedno sa Slobodanom Miloševićem, u Karađorđevu dogovarao podjelu Bosne i Hercegovine

E.S.

8.12.2018

U okviru trećeg izdanja Festivala „Dani Jurislava Korenića“, koji se održava u sarajevskom Kamernom teatru 55, Stjepan Kljuić, nekadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, danas je promovirao svoju knjigu pod nazivom „Izdaja Bosne“.  

Kljuić je na promociji knjige ponovio tvrdnje da je Franjo Tuđman, zajedno sa Slobodanom Miloševićem, u Karađorđevu dogovarao podjelu Bosne i Hercegovine, a u svojoj novoj knjizi iznio je sjećanja na protekla tri desetljeća i najdramatičnije razdoblje novije historije BiH.

- Tvrdim da je Zagreb krvnik bosanskih Hrvata. Sarajevo ih je dokrajčilo, no to je već drugi „par rukava“ - kazao je Kljuić, uz konstataciju da prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman Bosnu i Hercgovinu nije "ni volio ni poznavao".

Jedan od promotora knjige "Izdaja Bosne" bio je Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak". Nakon promocije Kljujić je direktoru Kamernog teatra 55 Emiru Hadžihafizbegoviću poklonio ručni sat, što je glumca veoma obradovalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.