NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Hoće li PDV biti povećan na 19 posto?

Pročitajte izvještaj sa sjednica CIK-a na kojoj je donosena odluka o popuni Doma naroda FBiH, kao i reakcija na tu odluku

Piše: Avaz.ba

19.12.2018

„Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem printanom izdanju donosi temu o tome hoće li PDV biti povećan na 19 posto, za šta već postoje određene najave.

Pročitajte i sjećanje na Dubravka Lovrenovića. Njegova kćerka Lara Hadžić govori o njemu, kao i o namjeri da objavi knjigu koju je Lovrenović napisao o Mahiru Rakovcu. 

Donosimo i detalje s nastavka suđenja suspendiranom državnom tužiocu Boži Mihajloviću.

Ne propustite novu „Minutu“ Bakira Hadžiomerovića posvećenu formiranju vlasti u Kantonu Sarajevu.

Pročitajte izvještaj sa sjednice CIK-a na kojoj je donosena odluka o popuni Doma naroda FBiH, kao i reakcije na tu odluku.

U razgovoru za „Dnevni avaz“ Rifet Hozanović, jedna od osnivača A-SDA, govori o formiranju vlasti u USK. Otkriva kako SDA vrši pritisak i preko FUP-a pokušava zastrašiti sve one koji planiraju SDA izbaciti iz vlasti.

Nakon medijskih špekulacija da u novoj Vladi Kantona Sarajevo neće biti Hrvata, stigle su i reakcije koje demantiraju takve konstrukcije.

Glavna tema na stranicama Globusa jeste Kosovo i sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, koju je sazvala Srbija zbog formiranja Vojske Kosova. Prenosimo i pismo Donalda Trampa, predsjednika SAD, upućenog Hašimu Tačiju, predsjedniku Kosova.

U rubrici Teme donosimo priču pred sjednici Skupštine Ljekarske komore KS. Za koga je i zašto lobirala Sebija Izetbegović?

Pročitajte i reakcije na najnoviju odluku federalnih vlasti da povećaju sebi plaće.

Donosimo zanimljivu priču o migrantima koji su iz Turske do Zenice stigli pješice i sada žive u džamiji.

Na stranicama Mozaika vam donosimo priču o genijalcima srednjoškolcima iz Tuzle čiji izum fascinira svijet. Napravili su SOS rukavicu kojom se poziva u pomoć.

U rubrici Crna hronika pročitajte detalje presude Amelu Sejfoviću i njegovoj ekipi za pljačku banke prilikom koje je ubijena jedna osoba, donosimo i priču iz Banje Luke, gdje su zaštitari pretukli specijalce MUP-a RS, kao i detalje presude Semiru Muratoviću, koji je ubio oca petero djece i dobio 12 godina zatvora.

U stranama Jet seta pročitajte sve o planu Tonija Cetinskog da u bh. turneju krene sa Adnom Šestić.

U rubrici Sport pročitajte razgovor sa Tončijem Gabrićem, koji je trener Al Itihada iz Džede. Govori o svom iskustvu, ali otkriva i šta ga veže za Zenicu i Čelik.

Donosimo i veliku priču o dešavanjima na Grbavici nakon što je kompletna uprava podnijela ostavku.

Murinjo je u Mančester junajtedu dobio otkaz, ali je zato dobio i pozamašnu svotu novca.

Pročitajte o koliko je miliona riječ.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljiv i popularan redovni prilog „Porodica i zdravlje“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.