BOSNA I HERCEGOVINA

Održana 18. međunarodna konferencija na Vlašiću

Znanje je resurs koji BiH može dovesti do pozitivnih ekonomskih promjena, istakao je Vujanović

Cilj konferencije ukazati na značaj znanja kao ključnog faktora. D.Pašalić

D.Pašalić

20.12.2018

Internacionalni univerzitet Travnik, u saradnji s akademskim partnerom Univerzitetom Indonezija, organizirao je na Vlašiću 18. međunarodnu konferenciju “Trendovi razvoja zemalja zapadnog Balkana zasnovani na znanju sa posebnim osvrtom na BiH u procesu pristupanja EU”, kojoj je prisustvovao i Zlatan Vujanović (SBB), ministar trgovine u Vladi FBiH.

Tom prilikom ministar Vujanović je istakao da je znanje glavni i najveći pokretač svih procesa i resurs koji ovu zemlju može dovesti do pozitivnih ekonomskih promjena.

- Naša zemlja ima vrlo značajan resurs i potencijal, a to je potentne i sposobne mlade ljude koji participiraju znanje na renomiranim i etabliranim institucijama i zbog toga su ovakve konferencije značajne jer pomažu da se javnost upozna s talentiranim mladim ljudima koji će znanjem pomoći BiH da postane punopravan član EU – poručio je, između ostalog, Vujanović.

Cilj konferencije bio je ukazati na značaj znanja kao ključnog faktora u razvoju konkurentnosti privrede BiH i zemalja zapadnog Balkana, a kojoj je prisustvovala i ambasadorica Republike Indonezije u BiH Amelia  Ahmad Jani (Achmad Yani).

Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić je poručio da su znanje i vještine danas najvažniji izvor konkurentske prednosti, a ulaganja sa svrhom povećanja nivoa znanja mogu značajno povećati ekonomske izglede BiH i njenih stanovnika.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.