SARAJEVO

Karajbić: Polovinom januara trebala bi biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Karajbić: Dosad formirano šest klubova. K. Ke.

Piše: K. Ke.

21.12.2018

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Elvir Karajbić na jutrošnjem druženju s novinarima najavio je da bi se polovinom januara trebala održati sjednica ovog doma na kojoj će se razmatrati budžet FBiH.

On je kazao da je potrebno donijeti ili budžet ili odluku o privremenom finansiranju da bi se život u Federaciji normalno odvijao.

Istaknuo je da je pročitao Nacrt budžeta za 2019. godinu, koji je umanjen za oko 330 miliona, te dodao da u njemu treba popraviti nekoliko stavki.

Govoreći o radu Parlamenta u mandatu 2014.- 2018. naveo je da je bilo nekoliko dobrih stvari, odnosno usvojenih zakona, ali i dosta toga što nije bilo dobro.

Govoreći o budućem radu Parlamenta, Karajbić je istaknuo da je najvažnije da zakoni koji se budu donosili budu u skladu sa pravnom legislativom i standardima EU.

Na pitanje novinara kada se može očekivati završetak konstituirajuće sjednice, odnosno imenovanje dopredsjedavajućih, Karajbić je naveo da još nisu formirani svi klubovi stranaka.

- Dosad je formirano šest klubova, a još nismo dobili nikakav zvaničan dopis za formiranje klubova od SDA i HDZ-a BiH. Čim dođu i njihove odluke o formiranju kluba, možemo zakazati sjednicu i imenovati dopredsjedavajuće - kazao je Karajbić.

Dodao je da će uskoro imati kolegij na kojem će se formirati komisije i rasporediti po strankama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.