BOSNA I HERCEGOVINA

Održan novogodišnji prijem kod načelnika općine Modriča

Brojni privrednici, članovi boračkih udruženja, penzioneri, predstavnici sportskih kolektiva, kao i nevladinih organizacija razgovarali o razvojnim mogućnostima

Mladen Krekić se sa svojim saradnicima obratio zvanicama. Slađan JEREMIĆ

Slađan JEREMIĆ

26.12.2018

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika Mladen Krekić, načelnik općine Modriča, zajedno sa svojim saradnicima, tradicionalno organizira prijeme. Danas je održan prijem za boračku populaciju, penzionere, privredenike i poljoprivredne proizvođače, direktore javnih preduzeća, predstavnike nevladinih organizacija, sportske kolektive i novinare.

Na novogodišnjem prijemu članova boračkih udruženja, penzionera, privrednika, poljoprivrednih proizvođača, direktora javnih preduzeća, predstavnika nevladinih organizacija, sportskih kolektiva i novinara kroz druženje i razgovor u svečanoj atmosferi sumirani su rezultati ostvareni u godini koja je na izmaku te je bilo riječi o planovima za narednu godinu.

- Na ovom prijemu ljudi sabiraju poslovne utiske i prijatno se druže. Što se tiče moje firme, poslovali smo pozitivno, a imali smo i novih zapošljavanja - rekao je Darko Nijemčević, privrednik iz Modriče.

Privrednik Boris Mrkonjić izjavio je da planira ući u tržište izgradnje nekretnina. Smatra da je prijem važan, kako za upoznavanje tako i za saradnju. 

- Očekujem da se kroz prodaju nekretnina proširim na okolne gradove. Tržište je pomalo teško i prezahtjevno, ali ja sam optimista - kazao je Mrkonjić.

Načelnik općine Modriča Mladen Krekić kratko se osvrnuo na neke od ostvarenih projekata u ovoj godini, kao i na ovogodišnji budžet kojim, kako je istakao, može biti zadovoljan, te naglasio da su dobrom ostvarenju budžeta doprinijeli i privrednici Modriče. Posebno je naglasio značaj dodjele 22 stambene jedinice za korisnike Kolektivnog centra i alternativnog smještaja.

- Svake godine ovaj prijem je sve posjećeniji. Prilično sam zadovoljan godinom na izmaku. Jedan od važnijih projekata je izgradnja stambenih objekata, kojim smo za 22 osobe osigurali krov nad glavom. Ima tu još niz projekata koje smo, uz pomoć Vlade RS, uspjeli realizirati. Budžet za ovu godinu smo ispunili, a za narednu smo planirali i veći. Stopa zaposlenosti je u tendenciji blagog porasta, za nekih 2,5 posto. U novom budžetu smo planirali 100.000 KM za podsticaj zapošljavanja. Koristim ovu priliku da svim građanima općine Modriča, svim ljudima dobre volje i svim humanim ljudima čestitam novogodišnje i božićne praznike, da ih provedu u miru i veselju, da ih provedu sa svojim porodicama, a i ono što je najbitnije da imaju zdravlja i sreće u sljedećoj godini - rekao je Krekić.

U toku prijema naglašena je i želja da naredna godina donese mnogo više uspjeha u svim segmentima privrednog i društvenog života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.