NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: S potvrdom iz Libije do vozačke u BiH

Avaz.ba

28.12.2018

U današnjem izdanju najtiražnijeg dnevnog lista ''Dnevni avaz'' u BiH otkrivamo nevjerovatnu prevaru s vozačkim dozvolama koje su pojedinci u Tuzlanskom kantonu kupovali samo na osnovu potvrde da „mogu voziti“, koja im je izdavana prije desetak godina u Libiji. Saznajte šta jedan od vozača koji je na taj način dobio vozačku kaže za „Avaz“ i hoće li se nadležni pozabaviti ovim slučajem.

Saznajemo i da je sinoć u Bihaću migrant skalpelom napao zaštitara jednog tržnog centra i kako je taj napad okončan.

Otkrivamo i razlog zbog kojeg se jedna naša poznata rediteljka, nakon skoro godinu života u Njemačkoj, ponovo vratila u zemlju.

Istražili smo i koje su omiljene marke automobila članova Predsjedništva BiH te koliko košta vozni park koji im je na raspolaganju.

Vjerovali ili ne, profesor Medicinske škole u Zenici, prijavljen da je nudio seks učeniku, vraća se na posao. Otkrili su to naši novinari koji u današnjem izdanju donose detalje ishoda ovog skandaloznog slučaja.

Kad pomislimo da nas od onih koji nam „kroje sudbine“ i upravljaju životima ništa više ne može iznenaditi, otkrijemo kako su nadležni nabavili minorni broj vakcina protiv gripe. O tome i sve o opasnostima koje virus gripe nosi sa sobom te koliko je do sada registrirano oboljelih, čitajte detaljnije u današnjem „Avazu“.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović u današnjoj Minuti se bavi svim prednostima toga što SDA neće biti dio vlasti u Kantonu Sarajevo.

Naši reporteri bili su i sinoć u Banjoj Luci, gdje su održani još jedni protesti kojim roditelji ubijenog Davida Dragičevića i građani traže pravdu i istinu o Davidovom ubistvu, a zabilježili su i poruku Davora Dragičevića upućenu ubicama njegovog sina i Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Saznajte i zašto su uplašeni mještani nekoliko zeničkih mjesnih zajednica koji apeliraju da može doći i do tragedije te kakve veze s njihovim apelom ima tunel Vranduk.

I Tuzlaci imaju razloga za zabrinutost, a otkrivamo kolika je zagađenost zraka bila jučer u gradu soli.

Ne znamo je li i zagađenost zraka u bh. gradovima doprinijela tome da građani barem nakratko „pobjegnu u planine“, ali saznajemo da su svi aranžmani na bh. ljepoticama za doček najluđe noći odavno rasprodati.

No, praznično raspoloženje već trese Bjelašnicu, gdje se sutra na koncertu „Bijelog dugmeta“ očekuje i 4.000 studenata iz regiona.

Ekskluzivni intervju za „Dnevni avaz“ dao je Zdravko Čolić, koji otkriva gdje i kako će provesti najluđu noć, ali i kada će ponovo zapjevati Sarajlijama, šta misli o „Želji“ ,šta ga čini sretnim...

Da u BiH imenovanja na bilo koju značajniju poziciju ne mogu proteći bez podobnih na štetu sposobnih, pokazuje i primjer imenovanja gradskog pravobranioca u Tuzli, a naši novinari istražili su sve detalje ovog izbora koji se odavno pretvorio u sapunicu.

Bili smo i na suđenju bivšim specijalcima MUP-a RS za pljačku novca, na kojem je jednom od optuženih pozlilo, a svjedok se srušio.

Otkrivamo i ko je muzičar, nekadašnji član benda „Seven Up“ koji je pretukao trojicu muškaraca u Sarajevu, zbog čega mu je Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu.

Pročitajte i ko je u Bosanskoj Gradišci vlasnik bušilice stare 200 godina i bureta iz 1934.

Na sportskim stranama otkrivamo da Amel Tuka, bh. atletičar, danas brani diplomski na Mašinskom fakultetu u Zenici, a donosimo i intervju sa Senadom Lulićem, bivšim nogometnim „Zmajem“, koji otkriva da se još osjeća dijelom bh. nacionalnog nogometnog tima.

Naš revijalni prilog „TV Extra“ otkriva sadržaje TV kuća u novogodišnjoj noći te, kao i uvijek, donosi najkompletniji sedmični TV program.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.