REAKCIJE Poslanik PDP-a u NSRS

Stanivuković: Nije bilo nereda u Banjoj Luci, nema dokaza da me krivično gone

Odbacio navode da krije Davora Dragičevića

Fena
03.01.2019 15:10

Stanivuković: Tvrdi da je žrtva političkog progona

Foto: Arhiva

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u NSRS Draško Stanivuković tvrdi da se protiv njega vodi "montirani proces" i da je žrtva "političkog progona" te demantira da je pripremao navodni državni udar u RS. 

Odbacuje navode da on krije Davora Dragičevića, za kojim je policija raspisala potragu zbog prekršaja i krivičnih djela 30. decembra.

Stanivuković je, nakon privođenja u policiju zbog sumnje da je izazivao nerede 27. i 30. decembra, po okončanju protesta u Banjoj Luci, odlukom tužioca sinoć pušten da se brani sa slobode te u izjavi novinarima tvrdi da u protestnim šetnjama nije bio u prvim redovima, već u sredini ili na kraju kolone.

- Šteta nije nanesena, nijedan auto nije polupan - tvrdi Stanivuković i dodaje da je nereda bilo u Parizu, a ne u Banjoj Luci i da nije bilo razloga da se otkažu novogodišnji koncerti, jer nema dokaza o polomljenoj mikseti i počupanim kablovima na bini.

Kaže i da nema osnova da se tereti da je oštetio policijski auto niti ometao službena lica u vršenju službene radnje, kao ni za milionske tužbe gradskih vlasti, jer su morali biti otkazani novogodišnji koncerti u Banjoj Luci.

Stanivuković je potvrdio da poznaje osobe koje su se potpisale kao formalni organizatori protesta grupe “Pravda za Davida” u Banjoj Luci 30. decembra te da će im pružiti svaki vid pomoći.

- Oni su odlučili da podnesu tu inicijativu i organizirali taj događaj i ja sam se stavio u službu da im pružim svaku vrstu podrške, finansijsku, pravnu, kao i svakom članu grupe ''Pravda za Davida'' i svakom čovjeku kojeg mogu da zaštitim - rekao je Stanivuković.

U izjavi novinarima žalio se na “surove uvjete u ćeliji”, ali dodaje da neće odustati od daljnje borbe i da priprema tužbe.

- Mene nećete krivično suditi - rekao je poslanik PDP-a.

NA VRH