ZIMA Nove snježne padavine

Zameteni snijegom svi planinski lokalni putevi u Srebrenici

Proteklih dana, većina lokalnih puteva planinskih sela, osim Luke i Kruševog Dola, bili su očišćeni, ali su nove padavine, ponovo obustavile saobraćaj do tamošnjih sela

S.Sm.

Prohodni su regionalni putevi Bratunac - Srebrenica

Foto: S.Sm.


Nove snježne padavine koje su protekle noći i danas zahvatile područje srebreničke općine prouzrokovale su obustavu saobraćaja prema svim planinskim selima.

Proteklih dana većina lokalnih puteva planinskih sela, osim Luke i Kruševog Dola, bili su očišćeni, ali su nove padavine ponovo obustavile saobraćaj do tamošnjih sela.

Prohodni su regionalni putevi Bratunac - Srebrenica, preko prijevoja Kragljivoda do Skelana, te Srebrenica - Podravanje - Milići. Zbog snijega i poledice na ovim dionicama saobraćaj se odvija otežano, a posebno preko Ljeljendola i Podravanja.

Ekipe za održavanje puteva u zimskom periodu jutros su na terenu i nastoje osposobiti putne pravce za veća sela. Iz Luke i Kruševog Dola javljaju da su deseti dan zameteni visokim snijegom i smetovima na desetak lokaliteta, višim od jednog metra.

Javljaju da je sreća da trenutno nemaju teških bolesnika. Imaju dovoljno najosnovnijih prehrambenih potrepština i hrane za stoku. Kažu da nemaju zastoja u snabdijevanju električne energije, ali očekuju da će radnici JKP „Polet“ iz Srebrenice, zaduženi za održavanje puta Podravanje – Luka i Krušev Do za dva dana stići u njihova sela.

NA VRH

Podijeli članak na