NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko je Sarajlija uhapšen u Peruu

Avaz.ba

10.1.2019

U današnjem broju "Dnevnog avaza" donosimo priču o tome ko je uhapšeni Sarajlija u Peruu, koji je pokušao prošvercati tonu i po kokaina u Evropu.

Pročitajte sve detalje akcije u kojoj je bh. državljanin pao s ostalom narkobandom i gdje je droga bila sakrivena. Donosimo reakcije njegove porodice u Sarajevu i šta oni kažu o svemu tome.

Saznajte i čime se uhapšeni Sarajlija bavio u BiH te kako je postao prvak BiH u boksu.

Ugledni bh. novinar Bakir Hadžiomerović u današnjoj Minuti piše o zemlji nerasvijetljenih zločina...

Donosimo i detalje zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta Federacije. Kako je usvojen budžet za 2019. godinu, ko je bio za, a ko protiv. Nazire li se nova parlamentarna većina. Zašto je Vlada odbila sve predložene amandmane i ko je se protivio hitnom usvajanju ovog važnog dokumenta.

Analiziramo i šta pismo Majka Pompea upućeno Predsjedništvu BiH znači za BiH i koliko smo bliže NATO paktu.

Pročitajte i reakciju ministra Nermina Džindića na najavu poskupljenja plina u Federaciji. Šta o svemu kaže ministar, šta je odgovorio Upravi „BH-Gasa“ i zašto iz ove državne firme insistiraju na korekciji cijena.

Otkrivamo i kako je u Bihaću zloupotrebljen projekt zapošljavanja, ko je odgovoran i šta od svega toga imaju invalidi. Šta je s mladićem koji je nestao kod Kaknja, je li pronađen, donosimo u današnjem izdanju. Saznajte šta bi mogao biti uzrok bijega i šta kaže policija.

Donosimo i priču o tome koje su posljedice uvođenja dodatnih taksi od Kosova. Koliko je BiH do sada izgubila miliona KM.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje zločina u Bugojnu. Ko je silovao staricu pa je izmasakrirao. Otkrivamo i zašto je Ivici Antunoviću iz Živinica produžen pritvor i zbog čega ga Tužilaštvo sumnjiči. Saznajte i zašto je zločin star 13 godina u Odžaku ostao nerasvijetljen.

Novinari rubrike Jet set donose priču o legendi s Koševa Predragu Pašiću i njegovoj kćerki Dunji.

Na sportskim stranama donosimo priču o neuspjehu ženske reprezentacije BiH u odbojci. Razgovarali smo i s Jasminom Mrkonjom, legendom bh. rukometa. Pročitajte šta kaže o najavi Svjetskog prvenstva u rukometu, koje će biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Danas pročitajte i zanimljiv prilog ''KultArt''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.