ŠOKANTNO

Cibra otkrio da ga je Turkovićka planirala likvidirati, ali je nesvjesno razotkrio i mnogo toga o sebi i svojim šefovima

Nakon što je iz nepoznatog političkog centra dato više stotina hiljada KM za knjigu protiv Fahrudina Radončića, njeni navodni autori sada se svađaju zbog prljavog novca

Šejla Turković i Armin Cibra na jednom od zajedničkih putovanja i faksimil najnovije Cibrine objave Facebook prepiske između Turkovićke i izvjesnog Kristijana. Facebook

Istraživački tim „Dnevnog avaza“

14.1.2019

Nakon što je polovinom prošlog mjeseca pobrisao sa svog Facebook profila šokantnu objavu pod naslovom „Šta misliš, narkomanko, da budem Čavkin svjedok“, odgovarajući tako na ranije optužbe svoje bivše prijateljice Šejle Jugo-Turković, a potom lažno tvrdeći u pismu režimskim medijima da mu je profil hakovan, Armin Cibra nije dugo izdržao da se opet ne oglasi.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21

Tako sada na svom Facebook profilu opet donosi obilje zanimljivog materijala objavljujući u dva dijela čak 69 fotografija prepiske između Šejle Jugo-Turković, supruge na 40 godina zatvora osuđenog vođe zločinačke organizacije Zijada Zike Turkovića, s izvjesnim Kristijanom.

Šifra PISAC i odgovor CUNAMI

Priča, prema onome što je objavio opskurni Cibra, u kratkim crtama teče ovako: Šejla Turković putem aplikacije Messenger stupila je u kontakt s osobom koju oslovljava sa Kristijan.

Dogovaraju da Kristijan u Sarajevo pošalje svoje ljude koji bi likvidirali Armina Cibru, javili bi se Šejli na mobitel pod šifrom PISAC, na šta bi Šejla odgovorila CUNAMI.

Turkovićka upoznaje Kristijana s Cibrinim kretanjem, izgledom njegove djece, s tim u koju školu idu, s lokacijom njegove kuće, vikendice koju dogovaraju da zapale, stanjem videonadzora na njima, kao i s lokacijom gdje Cibra parkira novi Passat, i je li naoružan.

Turkovićka u prepisci koju je Cibra objavio, tvrdi da će Kristijanu u napadu na Cibru pomoći Faćo i policajac zvani Numa, kao i “njen Tužilac”.

Šejla Turković, također, upoznaje Kristijana s tim da Tužilac kojem su davali izjave uopće ne priča s Cibrom, da ona ima ljude iz SDA koji stoje iza nje, da je zvala velikog čovjeka iz SDA.

Armin Cibra: Istureni igrač mafije koja je htjela politički eliminirati Radončića /Šejla Turković: Prema Cibrinim objavama, direktno dogovarala ubistvo svog „koautora“!?

Ko je sudija Ustavnog suda

Za Cibru Šejla tvrdi da je bio kod Zike u posjeti, da je lagao na sudu, da je na svjedočenju samo prepričao ono što mu je ona rekla da kaže, da je ona autor knjige (pamflet pun laži i podvala na račun Fahrudina Radončića, op. a.) te o tome ko je Cibru plaćao da lažno svjedoči protiv Radončića. Šejla se kaje što je Cibru vodila u stan kod Faće i pred njim dala Faći 2.000 eura za lažno svjedočenje na Kosovu.

U prepisci Turkovićka i Kristijan spominju Bakira Alispahića, Bakira Izetbegovića, tužioce Dubravka Čamparu (on je, prema njoj, „dobar“), Olega Čavku (on je za nju „neprijatelj“), kao i sudiju Ustavnog suda za kojeg Turkovićka kaže da ga poznaje i koji joj je rekao za Zikinu apelaciju da je pala jer nije bilo političke podrške...

Kristijan od Šejle traži brojeve telefona Cibre i Fahrudina Radončića. Odmah od nje u odgovoru i dobiva Cibrin broj mobitela, dok za Radončićev kaže da će mu poslati dok nabavi. Kristijan nudi i uslugu premlaćivanja Cibre, a Turkovićka uz opasku da se „prati ovo što pišemo“, savjetuje da se Cibra kontaktira.

Kristijan u narednoj poruci navodi:

„Zvao sam ga, kaže ovako, reci Šejli koja te angažovala da mi prijetiš, kad objavi moju i Zikinu zajedničku sliku iz Zenice gdje smo dogovarali svjedočenje protiv Radončića daću joj pola tiraža knjige, do tada samo xanax i sanval. Što ranije objavi, ranije će do para. Ja bih ga ipak odradio dole, tebe neću pominjati, šta misliš“, piše Kristijan, a Šejla odgovara znakom odobravanja, odnosno „lajkom“.

Potom mu ona daje i broj telefona da joj se jave „njegovi ljudi“. Kristijan spominje i „zakopavanje u kreč“.

Na pitanje na koga još može računati, Turkovićka Kristijanu odgovara da su to „Numa policajac i Faćo koji je svjedočio na Kosovu“, a zanimljivo i da se Kristijan raspituje da li iza Cibre „stoji SDA“.

Dalje se Kristijan raspituje kako da stupi u kontakt s Numom i Faćom te pita Turkovićku i o tužiocu je li provjeren i je li ona dobra s njim, a ona odgovara da je „tužilac OK i da će ona Faću zvati“.

Izetbegović i Alispahić nisu dobri

Kristijan se jako interesira za Cibru.

„Nije on tako bezveze. Povezali su ga sa turskom vladom, sa nekim ljudima Erdoanovim, to mi je Envera rekla, zato te pitam ko je finansijer knjige (radi se o knjizi protiv Radončića koju su dijelili aktivisti SDA prije i tokom izborne kampanje, op. a.), prije nego je Bakir to preuzeo, sad prave duple pare, kontaš li bre“, piše Kristijan, a Turkovićka odgovara:

„Numa može pomoći. Ne sekiraj se, što se tiče SDA, ja imam ljude koji stoje iza mene i koji bi njemu najradije glavu skinuli. Envera to lupeta, pravi od njega ono što joj Bakir kaže. On ne može prići Erdoanovim ljudima, a ja mogu. Izetbegović i Alispahić se ne podnose.“

„To je knjiga SDA čim se po džamijama dijeli, kako čujem, zato te pitam provjeri je li SDA stoji iza knjige jer ako stoji, on (Cibra, op. a.) je prejak, oni s njim upravljaju. Javi mi, moram imati sve detalje... Moramo brzo ovo s njim dok mu nije Čavka prišao, ako već nije, jer ovaj će za pare sve vas prodati. Daj neka mi se jave ta dvojica što prije. Ako mu daju imunitet i zaštite ga, pušimo ga da izvineš, a taj Čavka daje imunitet kao čokoladu, valjda znaš ti“, piše Kristijan.

Na ovo Turkovićka odgovara:

„Ključ je da se Izetbegović i Alispahić ne podnose. On nema Fahru u šaci, jer je lagao na sudu, samo prepričao ono što sam mu ja rekla. Zato me izaziva da puknem, kažem to javno i tako idem Fahri naruku. To je Alispahićeva škola“, piše Šejla.

Na ovo Kristijan komentira:

„OK. Da ga uništimo ili šta predlažeš, je li ti pravi problem on i taj Alispahić... Ja bio govno očistio...

... Ima li ovaj kamere na kući ili vikendici. Nije dobro što je Alispahić s njim, Envera mi je pričala da je on mala država, lakše je da je SDA, ali oni su jaki, ali odradićemo ga.“

Turkovićka na ovo Kristijanu odgovara:

„...Osim toga zna tužilac koji je vodio predmet da ima rupa u njegovom svjedočenju. Njega je instruisao i plaćao Vahidin Šahinpašić iz SIPA-e. 90 posto knjige sam ja napisala. O Fahri. A on je lupetao o prijetnjama i tim glupostima....“

Kristijan Šejlu pita i „je li taj tvoj Čampara još tužilac, ima li veze sa predmetom Ćelo i kakav je sa Čavkom on“. 

Na to Šejla odgovara:

„...Ovaj tužilac zvanično nije u predmetu, a s Čavkom ne priča. Faćo je pouzdan. Ne znam što te nije nazvao. Možda ne smije preko ovoga, jer i njemu sjede na leđima.“

Ovdje se dolazi do najšokantnijeg dijela prepiske Turkovićke i Kristijana i odnosi se na spominjanje detalja o tužiocima, gdje mu ona otkriva da „Čampara i Čavka ne govore“, ali da je „Čampara OK“.

„Znači Čampara i Čavka ne pričaju, pa to je dobro za tebe, mada tužiocu nikad ne vjeruj, poslušaj me. Kaži Faći da se kod mene ovo samo briše, ne mogu ništa ovdje, a mogu mu ja dati Viber, ali to se sluša“, decidirano piše Kristijan, a Šejla Turković odgovara:

„Reći ću mu. Čampara je OK.“

Na ovo Kristijan kaže:

„ Ipak, ne bih Viberom da dogovaramo nečije ubistvo. Može li se Faćo javiti da mu kažem šta nam treba, daj ga odmah na vezu, gubimo vreme na gluposti.“

Kristijan od Šejle traži i da ga poveže s „drotom Numom“ te napominje „ništa od tog Faće, lažov neki“.

Kristijan nastavlja:

„OK, gubimo vreme samo ne smije taj, može li nam taj tvoj tužilac pomoći šta oko toga ako bi slučajno bilo problema.“

Na ovo Šejla decidirano odgovara: „Može, ali neće biti problema.“

U jednom dijelu prepiske Šejla navodi: „Sad sam zvala jednog važnog lika. SDA će ga satrati.“

Kristijan pita: Jel „sin“. Od „A“.

Na Kristijanov upit „znaš li gdje pasata parkira sad“ (Cibra, op. a.) i „je li jak taj SDA ako nas provale“, Turkovićka odgovara: „Kući. Jeste. Najjači.“

Potom slijedi još decidiranije pitanje od Kristijana o važnom liku iz SDA:

- Jel „sin“. Od „A“.

Ali, na to nema odgovora, te Kristijan u narednih nekoliko sati (u 12.44 i 15.49 sati) dva puta šalje poruke s pitanjima: „Šejla, jesi tu, gdje nestade i je li sve OK“, da bi se ona javila još šokantnijim odgovorom u 16.32 sata:

„I on i njegov glavni što kod vas ima BIA.“

Preostali dio komunikacije između Šejle i Kristijana vidljiv je iz dijela poruka koje objavljujemo s Cibrinog Facebooka. Cibra ih je postavio prije sedam dana i ovog puta ne prijavljuje da mu je profil eventualno hakovan i praktično potvrđuje da je on zaista objavio navedene poruke.

No, vrlo je zanimljivo kako je Cibra došao do prepiske Kristijana i Šejle na Messengeru, ko ih je „uhvatio“ i proslijedio njemu.

To je sve posao za Državno tužilaštvo, koje mora utvrditi zašto je, primjerice, Dubravko Čampara dobar po Turkovićki, ko je pripremao lažna svjedočenjima protiv Fahrudina Radončića i drugih, ko ih je i iz kojih fondova finansirao...

Mehmedagić: Želi podobne/ Tadić: Na meti /Izetbegović: Hoće kontrolu

Velika panika zbog izbora glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Dok se pažnja bh. javnosti na svaki način želi okrenuti ka vrlo štetnoj i društveno opasnoj pojavi falsificiranih diploma u Krajini (čime se pozabavilo nadležno kantonalno tužilaštvo), a ta afera želi iskoristiti za diskreditaciju glavne kandidatkinje za glavnog državnog tužioca, Gordane Tadić, očita je panika pojedinaca u vrhu SDA da bh. tužilaštvo ne preuzme stranački kandidat SDA za tu poziciju, izvjesni Munib Halilović.

Demontaža monstruoznih pakovanja Fahrudinu Radončiću u Prištini i Sarajevu, ali i lični sukob na relaciji Šejla Turković – Armin Cibra, najbolje pokazuju ne samo šta je u stanju uraditi kriminalna hobotnica jednom nepoćudnom političaru, odnosno predsjedniku SBB-a, nego zašto je sudbonosno važno da pojedinci iz SDA spriječe neovisnost bh. tužilaštva.

Naime, zajednička dimenzija svih ovih filmskih kriminalnih zapleta, obavještajnih i pravosudnih podvala, medijskih i drugih harangi jesu pojedinci koji već godinama upravljaju sudbinama nedužnih ljudi i prvi put se plaše da državni tužilac neće biti pod njihovom direktnom kontrolom.

A to znači da žele zataškati i zatvoriti knjigu koju svojim objavama polako otvaraju Armin Cibra i Turkovićka, a u kojoj se nalaze korumpirani tužioci, policajci, političari, sarajevski i srbijanski mafiozi...

Tek je u tom kontekstu jasan neviđeni koordinirajući pritisak politički ostrašćenog šefa Obavještajne službe Osmana Mehmedagića Osmice na pojedine članove VSTV-a, tužioce, sudije i njegov potpuno neprihvatljiv način nametanja da budući tužilac mora biti pod njegovom ličnom kontrolom, odnosno Bakira Izetbegovića!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.