ODLUKE Održana sjednica Predsjedništva stranke

Naša stranka neće u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om: Hoće li opstati Bh. blok

Nakon nedavnog sastanka Željka Komšića, Nermina Nikšića i Predraga Kojovića rečeno je da će 29. januara morati donijeti teške odluke

Avaz.ba
19.01.2019 14:18

Foto: Arhiv

Predsjedništvo Naše stranke odlučilo je danas da ta stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om, saopćeno je iz Naše stranke.

- Predsjedništvo Naše stranke na sjednici održanoj 19. januara 2019. u Sarajevu jednoglasno je potvrdilo: Naša stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om - navedeno je u saopćenju te stranke.

Nakon nedavnog sastanka Željka Komšića, Nermina Nikšića i Predraga Kojovića rečeno je da će oni 29. januara morati donijeti teške odluke. 

Podsjetimo, sinoć je Predsjedništvo SDP-a TK odlučilo da ide u razgovore o formiranju vlasti sa SDA i PDA u ovom kantonu.

Pošto je Naša stranka prva iz Bh. bloka rekla da ne želi u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, ostaje da se vidi šta će odlučiti SDP i DF.

Ako SDP i DF narednih dana prihvate pruženu ruku Bakira Izetbegovića i SDA, to će značiti i raspad Bh. bloka.

Odranije se u političkim kuloarima širi priča da su Željko Komšić i DF najpoželjniji partneri SDA i da sam Komšić u tom smislu ima izborni dug prema Izetbegoviću.

Što se tiče Nikšića, odluka njegovog čovjeka u TK Envera Bijedića signalizira da bi i on mogao završiti u Izetbegovićevom zagrljaju.

Naravno, takav njegov potez vjerovatno neće proći bez žestokog otpora mladih lavova SDP-a Damira Mašića, Saše Magazinovića i Irfana Čengića.

NA VRH