ODLUKE

Naša stranka neće u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om: Hoće li opstati Bh. blok

Nakon nedavnog sastanka Željka Komšića, Nermina Nikšića i Predraga Kojovića rečeno je da će 29. januara morati donijeti teške odluke

Arhiv

Avaz.ba

19.1.2019

Predsjedništvo Naše stranke odlučilo je danas da ta stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om, saopćeno je iz Naše stranke.

- Predsjedništvo Naše stranke na sjednici održanoj 19. januara 2019. u Sarajevu jednoglasno je potvrdilo: Naša stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om - navedeno je u saopćenju te stranke.

Nakon nedavnog sastanka Željka Komšića, Nermina Nikšića i Predraga Kojovića rečeno je da će oni 29. januara morati donijeti teške odluke. 

Podsjetimo, sinoć je Predsjedništvo SDP-a TK odlučilo da ide u razgovore o formiranju vlasti sa SDA i PDA u ovom kantonu.

Pošto je Naša stranka prva iz Bh. bloka rekla da ne želi u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, ostaje da se vidi šta će odlučiti SDP i DF.

Ako SDP i DF narednih dana prihvate pruženu ruku Bakira Izetbegovića i SDA, to će značiti i raspad Bh. bloka.

Odranije se u političkim kuloarima širi priča da su Željko Komšić i DF najpoželjniji partneri SDA i da sam Komšić u tom smislu ima izborni dug prema Izetbegoviću.

Što se tiče Nikšića, odluka njegovog čovjeka u TK Envera Bijedića signalizira da bi i on mogao završiti u Izetbegovićevom zagrljaju.

Naravno, takav njegov potez vjerovatno neće proći bez žestokog otpora mladih lavova SDP-a Damira Mašića, Saše Magazinovića i Irfana Čengića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.