NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko su rekorderi i najstariji optuženici u Bosni i Hercegovini

Avaz.ba

21.1.2019

U današnjem broju "Dnevnog avaza" pročitajte ko su rekorderi i najstariji optuženici u Bosni i Hercegovini.

Pobrojali smo njihova imena iz optužnica, spisak nije dug, a sudi im se za nezakonita knjiženja nekretnina u Kantonu Sarajevo i sistemsku korupciju.

U današnjem broju pročitajte i kolumnu našeg uglednog novinara Bakira Hadžiomerovića.

Istražili smo i koliko u našoj zemlji ima patoloških kockara. Ovaj porok, nažalost, zahvatio je cijelo društvo, na klađenje je potrošeno 1,7 milijardi KM građani u FBiH. Ovaj podatak nije toliko alarmantan kao saznanje koliko najmlađi kockar ima godina, a koliko najstariji. Podaci su šokantni.

Za naš list zanimljiv intervju dao je Zoran Živković, predsjednik Nove stranke Srbije. Između ostalog, osvrnuo se na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i na cijelu situaciju u ovoj zemlji. Dotaknuo se i pitanja Kosova, ali i odnosa Rusije naspram Srbije. Poruke su oštre, a i prozivke na račun politike kojoj svjedoči.

Na stranicama Globusa donosimo stavove predsjednika Kosova, kao i nove poruke predsjednika SAD Trampa koje se tiču migracija. Bavili smo se i protestima u Atini.

Čija imena su se našla na spisku „Medalje otpora“, njih 600, s posebnim osvrtom na 414 predloženih ispred Armije RBiH. Posebno je zanimljiva sarajevska regija.

Donosimo i nove podatke o gripi, s posebnim osvrtom na zaštitu, te možete pročitati koliko je BiH nabavila doza, a koliko je trebalo da bh. građani budu zaštićeni od virusa. Saznajte ima li još vakcina, kao i šta građani Sarajeva, Gračanice i Zenice kažu o gripi. Pitali smo ih da li su se zaštitili, s obzirom na to da vakcina više nema, a epidemija je u toku.

Ispitali smo da li će zbog rasta cijena stočne hrane doći i do novih poskupljenja.

Donosimo i informaciju o tome slijedi li novi udar ili su građani ipak zaštićeni. Ono što je sigurno jeste da se jedan od bh. specijaliteta našao na visokom četvrtom mjestu liste najboljih jela poznate internetske stranice „Taste Atlas“.

Na ovom meniju, poslije italijanskih špageta, parmiđana i libanskog manakiša, jeste svima nama, ali i onima koji posjete našu zemlju dobro poznato jelo, a riječ je o specijalitetu po kojem je poznato Sarajevo, Travnik i Banja Luka....

Bavili smo se i novim suđenjima, ovaj put Kantonalni sud Zenica izrekao je godinu zatvora šefici supermarketa koja je uzela novac iz sefa i pobjegla. O kom iznosu je riječ i kojem supermarketu, te kojoj osobi pročitajte na stranicama Crne hronike.

U ovom broju donosimo i prilog "Sport". U razgovoru za naš list odlična bh. odbojkašica Edina Selimović govorila je o reprezentaciji i budućim planovima, te otkrila u kojoj će državi nastaviti sportsku karijeru. Stručnjak za sportski marketing Marijan Palić analizirao je stanje u bh. premijerligašima. Opet su naši internacionalci blistali u evropskim nogometnim ligama. Naročito se istakao naš veteran Vedad Ibišević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.