NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Konjic u strahu, ubica ima spisak

Avaz.ba

7.2.2019

„Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, otkriva šta se dešava u Federalnoj upravi policije te čemu je sve izložen Ibro Bešlija, glavni inspektor Sektora za podršku i bivši komandant Specijalne policijske jedinice FUP-a, zato što je prijavio nezakonitosti.

Bili smo u Podorašcu kod Konjica i Brđanima nakon što je Edin Gačić brutalno likvidirao Sauda Sultanića i pobjegao. Saznajte o čemu govore stanovnici ovih mjesta, a šta zna policija.

Ne propustite novu „Minutu“ Bakira Hadžiomerovića u kojoj se osvrće na uspjeh Makedonije na putu u NATO te piše na kojoj je raskrsnici BiH.

Donosimo brojne reakcije nakon najave lidera DF-a Željka Komšića o napuštanju vlasti u Kantonu Sarajevo. Čitajte šta o tome kažu u SDP-u, Narodu i pravdi, SBB-u.

Saznajte koliko je BiH zaradila na odricanju od pasoša.

Ličnost dana je Mesud Pezer, a otkrijte i zašto.

Na stranicama Globusa čitajte šta je poručio Donald Tramp u svom govoru o stanju nacije.

Donosimo priču o petoj godišnjici velikih građanskih protesta u našoj zemlji. Čitajte šta poručuju oni koji su u njima učestvovali i zašto pet godina kasnije živimo gore nego ikad.

Uoči sastanka zemalja nasljednica bivše SFRJ u Beogradu saznajte zašto je usporena prodaja zgrade u Njujorku i zbog čega je drastično umanjena cijena ove nekadašnje Stalne misije SFRJ pri UN-u.

Obilježena je godišnjica smrti Denisa Mrnjavca, dječaka koji je preminuo nakon što je bez razloga napadnut u punom tramvaju prije 11 godina. Čitajte šta danas o tome kaže njegova neutješna majka Ana Mrnjavac.

Otkrijte kakve nove sankcije našoj zemlji sprema Priština.

Posjetili smo porodicu Vuković u Bihaću, čijoj sreći nema kraja nakon rođenja trojki.

Donosimo i lijepu priču o 65 godina braka Marije i Anđelka Todorovića te otkrijte u čemu je tajna i šta poručuju mladima.

Ekipa Jet-seta saznaje gdje će biti održana promocija novog Severininog albuma. Razgovarali smo i s njenim menadžerom, a čitajte šta je pjevačica poručila svojim fanovima.

Pročitajte i koga je tužila Karleuša.

Na stranicama Crne hronike donosimo detaljan izvještaj o pokušaju samoubistva Radomira Savičića, vlasnika benzinske pumpe u Banjoj Luci, te koji je mogući motiv tog očajničkog čina.

Dvije godine nakon stravične nesreće i nestanka Amara Kozlića razgovarali smo s njegovom majkom Elvedinom i s ocem Alijom o sumnjama, neopisivoj boli, strahovima.

Donosimo detalje munjevite policijske akcije u Bugojnu nakon svirepog ubistva starca Abdulselmana Halepića. Saznajte ko je otkrio ubicu.

Na sportskim stranama čitajte detalje burnih dešavanja u Nogometnom klubu Jedinstvo uoči nastavka sezone, smjeni Upravnog odbora te u kakvom je stanju igrački kadar.

Otkrijte kakav je dogovor postignut između Željezničara i Veleža te koji su transferi.

Donosimo osvrt na 60 godina od najpoznatije avionske nesreće nekog sportskog kolektiva, stradanja čuvenih „Bezbijevih beba“. Čitajte sve o tragediji koju je Junajted preživio.

Pročitajte sve i o vrtoglavoj cifri koju je zaradio najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji, očito, uz impresivne sportske rezultate ruši i finansijske rekorde.

U današnjem izdanju pročitajte i izuzetno zanimljiv i popularan redovni prilog „KultArt“, u kojem donosimo razgovor s glumicom Ivanom Milosavljević. Otkrijte kako je preživjela lik Katarine Kosače.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.