NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH mora preuzeti ratnike ISIL-a

Avaz.ba

14.2.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje – „BiH mora preuzeti ratnike ISIL-a“.

Pročitajte šta o povratku ISIL-ovaca kaže ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak. Naši novinari otkrivaju koliko je bh. državljana na sirijskom ratištu, koliko ih se vratilo, te koliko bi ih došlo u našu zemlju.

Donosimo i nove detalje seks-afere koja mjesecima potresa BiH. Sanja Cerić, glavna akterka, ovaj put za nemoralne ponude proziva tužioce i advokate. Na svom blogu iznijela je optužbe, a naši novinari kontaktirali su aktere novog skandala. Pročitajte šta su rekli, kao i koja su poznata imena uključena u nastavak bihaćke seks-afere.

Ugledni novinar i kolumnista Bakir Hadžiomerović na sebi svojstven način piše o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH. Teze su, jedno misle, drugo rade, treće govore, piše Hadžiomerović u „Minuti“ pod naslovom „Dom zaljubljenih“.

Naši novinari jučer su proveli cijeli dan na terenu, donose nove informacije gdje se krio serijski ubica Edin Gačić prije nego što je likvidiran. Vodič nam je bio lovac koji poznaje teren na kojem je Gačić boravio dok je za njim tragalo 1.200 policajaca. Proveo nas je kroz cijeli teren i dosta toga otkrio. Razgovarali smo i s mještanima Medvjedica, naselja gdje je Gačić ubijen, a tragali smo i gdje će Gačić biti sahranjen i ko će ga na vječni počinak ispratiti. Za naš list doktor Omer Ćemalović iznio je ozbiljna upozorenja nakon Gačićeve smrti, a pitali smo ga koliko „tempiranih bombi i Gačića bh. ulicama još hoda“.

Ličnost dana je mladi sportista Luka Jović. Na stranama Globusa pišemo o velikim potezima jedne države, a nove table s promijenjenim imenom ove države postavljene su na granici s Grčkom.

Pratili smo i sastanak lidera HDZ-a i SDA. Procjene su da će u prvoj polovini marta biti definirana koalicija. Donosimo izjave Čovića i Izetbegovića nakon sastanka u Sarajevu.

Poruke Kristijana Dan Preda za „Avaz“ ponovo su oštre, ali dobronamjerne za BiH. U razgovoru za naš list ovaj evropski parlamentarac dao je smjernice liderima u našoj zemlji kojim putem trebamo ići kako bi se što prije našli u EU članstvu, uz poruku da Evropski parlament ostaje snažna uzdanica za integracije BiH. Kako otkrivaju naši novinari, došle su i nove incijative o popisu stanovništva, priprema nema, a godina određena! U Zenici hara bruceloza, ima hospitaliziranih, a dr. Drljević otkriva uzroke oboljenja. Istražili smo i ko kupuje skupocjene vile i kuće oko Sarajeva, koliko koštaju, ko su vlasnici...

Na stranama Sarajevske hronike zanimljiva priča o izgradnji spomenika svim poginulim borcima, dok na stranama Panorame možete naći više informacija o izgradnji turističkog centra na jednoj od bh. planina.

Na stranama Crne hronike još jedno ubistvo. U Austriji zločin iz ljubomore, Bosanac pucao bivšoj u glavu. Donosimo i detalje istrage o ubistvu Miloša Ostojića, koji otkrivaju gdje vode tragovi ubice.

Na stranama Života donosimo zanimljivu priču iz Bosanske Krupe, ali i velikog borca, žene iz Gračanice, koja se čitav život trudila da zaradi dinar, prala je suđe, a prvi dinar zaradila je, kaže, na bauštelu.

U današnjem broju na stranama „KultArta“ interesantan razgovor s vrhunskim rediteljem iz Praga. Top-priču pročitajte na Jet setu o susretu Lejle Hajrović s Kim Kardašijan. U sportskoj rubrici otkrivamo da li će Jahić potpisati ugovor, a donosimo i razgovor s mladim Fincem, koji će zaigrati na Bilinom polju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.