NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Minimalne penzije više za 7,5 posto

Avaz.ba

20.2.2019

 „Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog otkriva kako su stražari osujetili plan Zorana Mihailovića Jakšića, vođe zloglasne grupe i šefa Smaila Šikala, koji je pokušao pobjeći iz zatvora u Peruu.

Otkrijte koliko će puta narasti minimalne penzije u Federaciji BiH.

Ne propustite novu „Minutu“ Bakira Hadžiomerovića u kojoj piše o zapošljavanju uz akšam šule.

Saznajemo ko je i protiv koga podnio tužbu zbog imenovanja direktora Agencije za forenziku BiH i zašto tvrdi da je Neđo Kojić imenovan nezakonito.

Otkrivamo zašto je prekinuta sjednica Vlade FBiH.

Današnja ličnost dana je Kevin Dirant, čitajte i zašto.

Na stranicama Globusa donosimo detalje istrage o tijelu koje je 19 godina bilo u zamrzivaču i kako je Smiljana Srnec ubila sestru.

Čitajte gdje se sele šefovi izvršne vlasti Federacije nakon višegodišnjeg podstanarstva u zgradi Predsjedništva BiH i ko će im biti „prvi komšija“.

Donosimo priču o razvojnom bumu BiH i Srbije, koji je najavio predsjednik susjedne zemlje, te saznajte koliko imamo svjetskih rezervi litija.

Saznajemo i ko je zapravo izvjesni Mirza, koji je Samiru Hadžiću javio da zna informacije o tome gdje se nalazi njegov sin El-Emin, koji je nestao na Ponijerima.

Otkrijte šta leži iza te njegove informacije.

Ne propustite nove informacije o sezonskoj gripi, od koje su do sada umrle 54 osobe u BiH, te do kada će ona vrebati.

Čitajte i o spisku s imenima bivših ISIL-ovaca koji je dobila BiH te koliko njih nisu državljani naše zemlje.

Ne propustite ni priču o humoristi Jelisiju Cvjetkoviću iz Bosanske Gradiške i zašto najveći lažov nasmijava sve. Donosimo i lijepu priču o tome kako su se udružili mladi i poznati Livnjaci.

Na stranicama Crne hronike donosimo detalje istrage nakon teške saobraćajne nesreće kod Kaknja te čitajte ko je uhapšen.

Saznajte i detalje i ishod akcije BIC, tokom koje su specijalci okupirali centar Sarajeva i uhvatili reketaša. Ne propustite informacije o akciji u kojoj su se na udaru našli dileri narkotika u RS.

Ekipa Jet-seta otkriva nepoznate detalje o Šabanu Šauliću. Saznajte šta nam je rekao Halid Muslimović. Čitajte šta su o Šauliću rekle i druge kolege, šta piše u testamentu, prisjetite se ljubavne priče Gordane i Šabana koja je trajala 43 godine...

Na sportskim stranama pročitajte zašto je Južnoamerikanac Markez oduševljen Mostarom.

Saznajte zašto Vule Trivunović, Vlatko Glavaš i Refik Šabanadžović tvrde da titula dolazi na Koševo. Donosimo detalje drame i policijske potjere u Londonu za fudbalerom Stouka te zašto je uhapšen Beraino. Čitajte kako su otputovali košarkaški „Zmajevi“ na kvalifikaciju za Svjetsko prvenstvo u Kini. Ne propustite pročitati ni šta kaže Enes Keškić, mladi rukometaš koji je odbio Njemačku.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljiv redovni prilog „Porodica i zdravlje“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.