PRAZNICI

Nikšić čestitao Dodiku i svim građanima BiH Dan nezavisnosti

Ovaj datum obilježavamo kao dan historijske odluke svih građana BiH

Nikšić: Nemamo drugu domovinu. Arhiv

Avaz.ba

28.2.2019

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- Današnji datum obilježavamo kao dan historijske odluke svih građana BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu prije 27 godina odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, muslimana, Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država.

Uz 25. novembar i ZAVNOBiH, 1. mart i referendum koji je održan 1992. godine ostat će trajno upisani u historiju BiH, kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana.

Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili i vezivali građane Bosne i Hercegovine kroz burnu historiju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude. Obaveza svih nas je da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima. Bez obzira šta ko o tome govorio, mi svi u Bosni i Hercegovini nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve i moramo je urediti po mjeri svih nas.

Zato Vam čestitam ovaj praznik sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno istinskim progresom svih građana Bosne i Hercegovine, jer oni to zaslužuju - piše u čestitci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.