NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kako smo ulovili Gačića

Za naš list pripadnici Specijalističke i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, koji su bili uključeni u potragu, ispričali su i kako su likvidirali serijskog ubicu

Avaz.ba

3.3.2019

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" pročitajte iskaze sarajevskih policajaca o tome kako su ulovili Gačića.

Za naš list pripadnici Specijalističke i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, koji su bili uključeni u potragu, ispričali su i kako su likvidirali serijskog ubicu Edina Gačića. Kroz razgovor sa Salihom Tufom, Edibom Praškovićem i Almirom Fatićem otkrivamo vam sve detalje jedne od najvećih poslijeratnih akcija.

Nakon velikog protesta “Podrška za majku” u Mostaru, gdje se u petak okupilo nekoliko hiljada ljudi, pročitajte poruku majke koju je objavila na društvenim mrežama, a čiji je slučaj i bio povod protesta, a koja se pita: „Zar su moja djeca morala biti okidač za bunt?“ Podsjećamo, ova majka upozorila je javno na zlostavljanje kojem su njene djevojčice izložene od oca, njenog bivšeg muža. Doznajte šta o cijelom slučaju kažu MUP HNK, Kantonalno tužilaštvo, te da li je ovo nasilje u porodici prijavljeno i vodili se postupak.

Naš ugledni novinar Erol Avdović u Komentaru dana „ Diplomatija na leru“ osvrnuo se na poteze bh. vlasti o odluci smjene 27 visokih diplomata. Ličnost dana je poznati i priznati bh. kipar. Djelo ovog umjetnika „Nermine, dođi“ je trajno podsjećanje na zlodjela počinjena u Srebrenici 1995.godine od srpskih vojnika.

Donosimo i nastavak priče o Nijemcu koji se „uvukao“ među migrante u BiH, šta je rekao u Ambasadi, da li će biti vraćen u domovinu. Nastavljamo pratiti i borce, njihove zahtjeve, a poruke, ukoliko se ne udovolji onome što traže, oštrije su nego ikada. Uradili smo i reakcije na paljenje državne zastave u Novom Šeheru kod Maglaja.

Istražili smo koliko bh. građana čeka na posao u Njemačkoj, koliko se čeka na radne vize, postoje li zastoji, zašto i koliki su, te kada ovaj problem može biti riješen i kako. Zabilježili smo i potresne slike na autobuskoj stanici u Tuzli. Zabilježili smo da tokom noći migranti, iscrpljeni, gladni, promrzli, spavaju na klupama, a neki i u dvorištima džamija. Donosimo i nove podatke Uprave za indirektno oporezivanje o dugu za PDV firmi u BiH. Cifra premašuje pola miliona, a otkrivamo i koje firme su najveći „dužnici“ i koliko.

Na Globosu smo propratili dešavanja u Hrvatskoj, gdje su novinari digli glas protiv Vlade i „lokalnih šerifa“. Sedma sila se suprotstavila progonu novinara. Donosimo i najzanimljivije detalje sa samita lidera Amerike i Sjeverne Koreje. Posebnu pažnju javnosti, a zbog čega gore društvene mreže, privukli su tjelohranitelji jednog od njih.

Dan nakon havarije na gradilištu obišli smo teren na Stupu, a u današnjem broju pročitajte i šta su i koga naši novinari zatekli na licu mjesta. Pozitivna priča na stranama Života dolazi iz Prijedora, gdje se pojavio tračak nade za sve koji se bave kulturom, a pročitajte sami i zašto.

Na stranama Crne hronike pročitajte ko je ubica koji je za pet mjeseci likvidirao tri osobe, te kakve veze ima s Bosnom i Hercegovinom. U Bijeljini ljubomora izazvala tragediju. Mladić ubo nožem bivšu djevojku u grudi. Šokantno je da se na ovaj potez odlučio maloljetnik, ali i da je žrtva 17-godišnja djevojka, koja je zbrinuta u bijeljinskoj bolnici. Donosimo i detalje akcije MUP-a ZDK i SBK. Drogu pronašli u kutiji od žvaka.

U prilogu „Panorama“ za naš list ekskluzivno govori Vlatko Stefanovski, koji je pričao otvoreno o svom životu, bolu koji ga je zadesio nakon gubitka brata i supruge. Pjevačica Slađana Mandić otvoreno poručuje „Volim konkurenciju", a vrlo zanimljiv razgovor naši novinari uradili su i sa Sinišom Ubovićem, koji govori o susretu koji mu je promijenio život.

Lijepe vijesti na stranama Sporta. Pratili smo bh. atletičara Amela Tuku, koji se plasirao u finale Evropskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu u utrci na 800 metara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.