NESTALI

Ni traga o Vinku Viliću, koji je skočio u rijeku Bosnu

Pregledana desna obala rijeke Bosne na relaciji Zavidovići - Fojnica

Saradnja sa kajak klubovima

Piše: A. Č.

19.3.2019

Potraga za nestalim Vinkom Vilićem nastavljena je i danas. U koordinaciji gorskih službi spašavanja Zavidovići i Žepče, a u saradnji sa Kajak/kanu klubom "550" Žepče i Rafting klubom "Krivaja" Zavidovići, danas se jednim kajakom pregledala desna obala rijeke Bosne na relaciji Zavidovići - Fojnica. 

Na kopnu su podrška bila dvojica spasilaca iz Zavidovića i Žepča. Potraga je završila bez rezultata.

Podsjećamo, u potrazi za nestalim Vilićem, u protekla dva dana, učestvovalo je 58 spasilaca (GSS Zavidovići, GSS Žepče, GSS Srebrenik, GSS Sarajevo, HGSS Mostar, HGSS Posušje, HGSS Čitluk, HGSS Ljubuški, HGSS Čapljina, dva kajakaška kluba i Rafting klub ''Krivaja" Zavidovići). Pretražili su šire područje sjeveroistočnog dijela općine Zavidovići, a u isto vrijeme su istraživali psihološki profil nestalog Vinka Vilića, kao i pregled snimaka nadzornih kamera s područja od interesa za potragu. 

U nedjelju uvečer, nakon analize, sve ekipe, osim GSS stanice Zavidovići, prekinule su potragu i vraćene su kućama, a potraga je nastavljena pregledavanjem snimaka s nadzornih kamera.

Još u nedjelju uvečer pristigla je informacija da je nestali prešao preko mosta na rijeci Bosni i sišao do ušća rijeke Krivaje u Bosnu. 

Istu večer GSS je polijepio letke nadajući se da će doći do mogućih informacija o kretanju nestalog.

Sutra se potraga nastavlja sa raft-ekipom.

Nestali Vinko Vilić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.