BIH

Predstavljena knjiga „Kardiovaskularne bolesti i komorbiditeti“

Djelo, čiji su urednici prof. dr. Jasmin Čaluk i doc. dr. Daniela Lončar, na originalan i praktičan način pojašnjava zbrinjavanje najkompleksnijih pacijenata u kardiološkoj i internističkoj praksi

Promociju je obilježila sjajna svečana i dostojanstvena akademska atmosfera

Avaz.ba

22.3.2019

Knjiga „Kardiovaskularne bolesti i komorbiditeti“, čiji su urednici prof. dr. Jasmin Čaluk i doc. dr. Daniela Lončar, promovirana je sinoć u Sarajevu.  

Svečanoj promociji prisustvovalo je više od 200 gostiju, a o knjizi su govorili prof. dr. Senka Dinarević, prof. dr. Vjekoslav Gerc (Sarajevo), prof. dr. Mario Ivanuša (Zagreb) i prof. dr. Mehmed Kulić (Sarajevo). Promociju je obilježila sjajna svečana i dostojanstvena akademska atmosfera.

Knjiga je stručnog profila i bavi se pristupom kompleksnim pacijentima koji, osim kardiovaskularnih, imaju i druge pridružene bolesti, što može komplicirati dijagnostiku i tretman.



Doc. dr. Danijela Lončar (druga slijeva) i prof. dr. Jasmin Čaluk (desno)

U pisanju je učestvovalo više od 30 autora iz Sarajeva i Tuzle, kao i nekoliko autora iz inozemstva. Kako su naveli promotori, ovakva knjiga značajna je novost na prostorima BiH i regije, jer na originalan i praktičan način pojašnjava zbrinjavanje najkompleksnijih pacijenata u kardiološkoj i internističkoj praksi i predviđa se da će imati odličan prijem kod čitalačke publike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.