MOSTAR

Vučić o Dodikovim izjavama: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH

I zato sam smatrao nedoličnim izjave pojedinih političara iz Bosne i Hercegovine koji su rušili i krišili teritorijalni integritet Srbije

Avaz.ba

9.4.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se, tokom današnje posjete Mostaru, osvrnuo i na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica u regionu.

 - Ako me pitate šta Srbija misli o promjeni granica na Balkanu, mi smatramo da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije, ali i da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih. Tako je bilo, nadam se da će tako i ostati. I zato sam smatrao nedoličnim izjave pojedinih političara iz Bosne i Hercegovine koji su rušili i kršili teritorijalni integritet Srbije u uvjerenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena. Ja smatram da je to loša poruka i da niko, ni na koji način, ne treba kršiti bilo čiji teritorijalni integritet. Što se tiče odnosa prema BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbija nema nikakvih pretenzija, želja niti bilo šta slično - rekao je Vučić.

Kada je u pitanju saradnja s Miloradom Dodikom, Vučić je ustvrdio kako je ta saradnja uvijek bila dobra i u interesu Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

- A što se tiče saradnje s Miloradom Dodikom, kao predsjedavajućim Predsjedništva BiH i doskora predsjednikom RS, naša saradnja je u interesu RS, BiH i Srbije uvijek bila dobra. Vjerujem kako u budućnosti ta saradnja može biti još bolja i niko nije imao problema zbog dobre saradnje s Republikom Srbijom. Naprotiv, to naša trgovinska razmjena najbolje govori - kazao je predsjednik Srbije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.