HUMANITARNE AKCIJE

Potrebna pomoć Benjaminu, dječaku koji svoj prvi rođendan dočekuje u bolnici

Nakon zatajenja bubrega, smješten je na Institut za majku i dijete u Beogradu

Goražde: Akcija udruženja "Srce Grada Goražda". Al. B.

Al. B.

9.4.2019

Vrijedni volonteri Udruženja "Srce Grada Goražda" organizirali su humanitarni bazar, čiji je prihod namijenjen za plaćanje troškova liječenja jednogodišnjeg Benjamina Maslana.  

Nakon zatajenja bubrega, Benjamin je smješten na Institut za majku i dijete u Beogradu.

- Radi se o djetetu koje u srijedu treba proslaviti svoj prvi rođendan, a trenutno je u Beogradu, na Institutu za majku i dijete. Nakon teške situacije prethodnih dana, u ponedjeljak smo dobili potvrdu da je uspješno operiran, da je jedan bubreg proradio i da se Benjamin nalazi na intenzivnoj njezi, gdje ljekari prate njegovo stanje – kazao nam je Aldin Šalaka, predsjednik Udruženja "Srce Grada Goražda".

Akcija je pokrenuta i prije održavanja bazara, na kojem simboličnom prodajom slatkiša i drugih artikala volonteri prikupljaju sredstva za plaćanje troškova operativnog zahvata i boravka u Beogradu.

- Odziv građana je veoma veliki. Neki ljudi iz inozemstva uplatili su i veće sume novca. Prikupljeni novac usmjerili smo na račun kojim raspolažu roditelji tako da ćemo rezultate akcije objaviti naknadno. Osim toga, ljekari se nisu izjasnili koliko će iznositi troškovi Benjaminovog liječenja, već da će prvi presjek napraviti za sedam dana – pojašnjava Šalaka.

Uplate za liječenje mogu se vršiti na broj računa otvoren na ime Benjaminovog oca Anesa Maslana, 1613000037235057 kod Raiffeisen banke. U funkciji je i devizni račun: IBAN: BA391613000037235057; SWIFT: RZBABA2S.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.