POTVRĐENO Zbog utaje poreza

"Avaz" saznaje: U toku akcija "Kasa 2", SIPA hapsi ugostitelje na Palama i Jahorini

M. AŠČIĆ
12.04.2019 09:07

Foto: Ilustracija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su danas policijsku akciju kodnog naziva "Kasa", ali ovoga puta na području Istočnog Sarajeva.

Riječ je akciji "Kasa 2", u kojoj se hapse ugostitelji koji su, slično kao i gazde u Sarajevu, smislili način kako da izbjegavaju plaćanje poreza.

Akcija je u toku, uskoro ćemo imati više informacija. U toku su pretresi na 11 lokacija na području Pala i Jahorine. Osumnjičeni se terete za krivična djela utaje poreza i doprinosa te kompjuterske prevare - potvrdio je za "Dnevni avaz" Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Hapšenja se provode prema naredbi Osnovnog suda na Sokocu. Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", do sada je uhapšeno nekoliko osoba.

U toku su pretresi restorana "Garden Sumbulovac" Pale, apartmana "Maxwel Jahorina", vile "Bela Jahorina", računovodstvenog servisa "Pejović" Pale, ribnjaka "Toplik", restorana "Bob Exclusive", kafe-bara "Pegi" Jahorina.

U Sarajevu je zbog ove akcije u proteklih nekoliko dana uhapšeno oko 20 osoba, dvije su u pritvoru, dok se ostali, uz mjere, brane sa slobode.

Tagovi

SIPA KASA 2 Pale
NA VRH