Šaljem ti tajne poruke dahom noćnih vjetrova

Na KCUS-u osvanuo novi transparent: „Sretan rođendan, heroina Sebija, na Drini Prčija“

Transparent je okačen na ogradu jedne od zaključanih kapija KCUS-a

A. Nu.
14.04.2019 07:10

Transparent zakačen u jutarnjim satima 11.aprila

Na ulazu u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a na čije se čelu nalazi direktorica Sebija Izetbegović, u četvrtak ujutro osanuo je novi transparent na kojem je napisano: „Sretan rođendan, heroina Sebija, na Drini Prčija!“

Transparent je okačen na ogradu jedne od zaključanih kapija KCUS-a. Podsjećamo, direktorica Izetbegović nakon što je preuzela vođenje najveće bolnice u državi, naredila je da se zaključaju svi sporedni ulazi koji su vodili do klinika. Pacijenti su mogli koristiti samo ulaze na glavnoj kapiji.To je izazvalo revolt pacijenata koji su bili primorani „kružiti“ po cijelom krugu bolnice. U više navrata katanci koje je Izetbegović postavila bili su presijecani. Zabilježen je čak i slučaj da je jedan pacijent dok je preskakao ogradu, pao i slomio nogu.

  • Transparent koji je osvanuo na rođendan Sebije Izetbegović 6. aprila
    Transparent koji je osvanuo na rođendan Sebije Izetbegović 6. aprila

No, nije ovo jedina poruka koja je ispisana generalnoj direktorici na transparentima.

Jedna takav veliki transparent s fotografijom direktorice Izetbegović postavljen je i tokom vikenda na ulazu za vozila u zgradu Dijagnostike i poliklinike s natpisom "Sebija, sretan rođendan".

Ovaj transparent, inače, osvanuo je 6.aprila, kada je direktorici Izetbegović i bio rođendan. Niko od zaposlenih ne zna kada je i ko je postavio ove transparente, koji su brzom reakcijom i po naredbi direktorice uklonjeni.

Komentari

NA VRH