PROJEKTI

Potpisan ugovor o izgradnji Administrativnog centra u Vukosavlju

Projekt vrijedan blizu milion maraka

Đuro Vinković i Borislav Rakić potpisuju ugovor. S. Jeremić

Slađan JEREMIĆ

23.4.2019

U Vukosavlju je danas potpisan ugovor o početku izgradnje prve faze Administrativnog centra ove lokalne zajednice.

Rok za završetak radova je 90 radnih dana, a najveći iznos sredstava za ovu namjenu osigurala je Vlada RS.

Izražavajući zadovoljstvo potpisanim ugovorom sa preduzećem „Vinković“ iz Domaljevca, načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da ništa od tog projekta ne bi bilo bez podrške Vlade RS, a posebno bez predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

- Za našu malu lokalnu zajednicu ovo su nekada bili snovi. Započinjemo projekt koji će ukupno koštati blizu milion maraka. Prioritet nam je poboljšanje usluga građanima koje pružamo svakodnevno. Pošto nismo sa svojim funkcijama pod jednim krovom, nismo efikasni, nismo efektivni, dolazimo u probleme sa vremenskim rokovima jer su organi uprave u četiri objekta - rekao je Rakić.

Načelnik Vukosavlja napomenuo je da je površina objakta oko 820 m2.

- Svaki referent imat će zasebnu kancelariju i mogućnost da na vrijeme realizira svoje aktivnosti. Za građane će značiti ekspeditivnost. Radovi će početi u prvoj polovini maja, jer valja staru zgradu prvo ukloniti. U prvoj fazi općina Vukosavlje izdvojit će oko 80.000 KM, a velika sredstva smo davali za utoršak električne energije jer smo na taj način zagrijavali prostorije - rekao je Borislav Rakić.

Izgradnja Administrativnog centra lokalne uprave jedan je od najvažnijih i najvećih projekata ove lokalne zajednice u 2019. godini. 


Lokacija za izgradnju novog Administrativnog centra. S. Jeremić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.