GORNJI VAKUF

Kako sam potragu za lusterom pretvorila u biznis

Svi njeni proizvodi napravljeni od prirodnih materijala, tako da pri izradi najviše koristi puno drvo, pamučne i lanene tkanine te prirodne konce i kanape

Neki od Lejlinih radova

N. ČAUŠEVIĆ

11.5.2019

Lejla Begović iz Gornjeg Vakufa prije dvije godine došla je na ideju da sama napravi ukrase u svom domu, pa je napravila luster i lampu. Radovi su se svidjeli njenoj porodici i prijateljima, ubrzo su tražili od nje da i njima napravi nešto slično.

Činjenica da se to nekome sviđa motivirala je Lejlu, pa je polako proširivala asortiman i nenadano od toga napravila biznis. Svoje proizvode sada prodaje putem interneta, ali uskoro planira proširiti distribuciju i u salone namještaja.

- Za početak sam proizvodila lustere i stone lampe, te sam zbog velike potražnje proširila svoj asortiman plafonjerama i raznim modelima podnih lampi. Dio radim serijski, prema modelima iz ponude, ali primam i individualne narudžbe, pa napravim unikatne komade za pojedine kupce - kaže Begović.

Lejla svoje proizvode trenutno plasira putem interneta

Najveća podrška u ovom poslu joj je suprug Malik, koji se i sam bavi proizvodnjom namještaja, te joj od samog početka pomaže u pripremi nosača za lampe i repromaterijala od drveta. Svi njeni proizvodi napravljeni su od prirodnih materijala, tako da pri izradi najviše koristi puno drvo, pamučne i lanene tkanine te prirodne konce i kanape.

- Ljudi vole unikatne predmete, kao i rasvjetu u željenoj boji i desenu. Ni ja nisam mogla naći željeni luster, pa kada sam ga napravila, došla sam na ideju da proizvodim i za druge. Vidim da sam bila u pravu, jer imam mnogo narudžbi, tako da planiram zaposliti nekoga da mi pomaže, jer ne stižem sama - dodaje Begović.

Kupci vole unikatne proitvode, Lejla ima puno narudžbi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.