PISMA

Milan Jovičić: Bravo, gospodine Radončiću, moramo se izvući iz slijepe ulice

Vjerujem da će nadvladati Vaša ljubav državnička, životno i radno iskustvo, sa iskrenom željom, da zajednički sačuvamo, jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu

Piše: Milan Jovičić

15.5.2019

Milan Jovičić, bivši predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara od 2000. do 2004. godine, vijećnik u dva mandata, predratni privrednik i jedan od najistaknutijih intelektualaca Mostara, uputio je proglas upućen Fahrudinu Radončiću, lideru SBB-a, uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva SBB-a na kojoj će biti donesena odluka o tome hoće li ova stranka biti dio vlasti.

Njegovo obraćanje Fahrudinu Radončiću prenosimo u cijelosti: 

- Evo se javljam uoči zasjedanja Predsjedništva stranke SBB, gdje će se donijeti odluka o tome hoćete li biti dio vlasti. 

Čitajući, upravo Vaš stav, gospodine Fahrudine, gdje naglašavate sljedeće:

"Moramo se izvući iz slijepe ulice u koju nas uvlači gospodin Milorad Dodik. Mislim da tu postoje inicijative kako da svi iz toga izađemo na uspješan način. Optimista sam da će se BiH nastaviti kretati svojim NATO putem, jer alternative nema".

Istina je da bih ja lično ovome dodao i orguljaša Dragana Čovića i njegov stroj HNS-a, „čistokrvnih Hrvata, brižnika Herceg-Bosne."



Fahrudin Radončić. Arhiv

Radujem se, jer vjerujem da će nadvladati Vaša ljubav državnička, životno i radno iskustvo, sa iskrenom željom da zajednički sačuvamo jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Ne sumnjam da ćete donijeti jedinu moguću i ispravnu odluku, da se pridružite Bakirovom SDA i Komšićevom DF-u, kako bi se u ovome zaista sumornom i teškom trenutku najezde ovih „glodara" sa guslama i orguljama na sve vrijednosti naše državnosti.

Kao građanina ove nam domovine, jedne i jedine, kao patriota i iskreni njen domoljubac i pobornik, sa svim svojim umnim, intelektualnim i životnim potencijalom, procjenjujem da ste i Vi lično, kao čelnik respektabilne stranke SBB-a, upravo osjetili i pravi trenutak da uletite u kompoziciju posljednjeg voza.

Prateći višegodišnje mnoge Vaše istupe u smislu negativnih odnosa prema stranci SDA i njenim čelnicima, sagledavam da je na djelu Vaša razboritost, da se svi animoziteti, netrpeljivost, razni negativni obostrani odnosi stave u zapećak, ne moraju zaboraviti, ali se interes svoje i naše jedine domovine stavlja u prvi plan.

Hvala Vam za ovakva razmišljanja, ne sumnjam u Vaše ispravne i iskrene stavove, imajući u vidu i sva Vaša konkretna dostignuća i uspjehe materijalne vrijednosti, dokazane i prikazane od Vaših medija, preko nebeskog oblakodera, i mnogih drugih objekata.

Ovakvim stavom, sa sigurnom mogućnošću u očekivanju ispravne odluke Vašeg Predsjedništva da ćete se ukrcati u ovaj voz, koji se zove Bosna i Hercegovina, je naša, volimo je, gradimo je i nikome je nećemo dati.

Budite sigurni da će Vaša odluka s ovakvim stavom, kao i odluka gospodina Željka Komšića sa DF-om, biti idealna potpora i Bakiru i njegovoj stranci da se izborite u pozitivnom smislu sa svim nedaćama i svim institucijama vlasti, protiv svih naših nakaradnih i zlomislećih nacionalističkih snaga, kao recidiva, davno iskazanih dušmana i neprijatelja ovakve nam multietničke domovine.

Nikakve fotelje i zlatom prekrivene neće utjecati na Vaše dobre i iskrene namjere kada nam je u pitanju naša voljena domovina, za koju su, upravo i Vaši sunarodnjaci Bošnjaci i dali najveće žrtve u odbrani u periodu dvostruke agresije na njene prostore i cjelokupno stanovništvo.

U svakom slučaju, trebate se distancirati i od kvazipatriota i kvaziljevaka koji iz hladovine, s budžetskih jasala odašilju otrovne strijele prema svima vama koji državnički razmišljate, a ne o parcijalnim i sitnosopstveničkim ličnim interesima.

Prepustite sve to i našim građanima, u šta i vjerujem da će vašim zajedničkim uspjehom u vlasti na svim nivoima to građani znati i nagraditi već na prvim narednim izborima.

Očekujte i svaki zlatni glas građana na vašim stranama.

Sretno, Fahrudine, Željko i Bakire, sa Allahom i bogovima, na ispravnoj strani - napisao je Jovičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.