AKCIJE Prema nalogu Tužilaštva BiH

Pretresi u Mostaru, Širokom Brijegu i Grudama, uhapšeno šest osoba

Avaz.ba
21.05.2019 11:58

Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju pripadnika MUP-a HNK i ZHK, prema nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno sedam lokacija, a uhapšeno je ukupno šest osoba. 

Na terenu se nalazi istražitelj Tužilaštva BiH, koji koordinira aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog krivičnih djela organiziranog kriminala iz člana 250. KZBiH, krijumčarenja iz člana 214. KZBiH i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda iz člana 210a. KZBiH.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

Prilikom pretresa otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Komentari

NA VRH