SARAJEVO Puna podrška reformskim inicijativama

Vigemark i ambasadori zemalja EU u BiH podržali ''inicijativu 20+5+6''

Fena
21.05.2019 16:36

Foto: FENA

Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Smailbegović i direktor UPFBiH Mladen Pandurević održali su sastanak s Lars-Gunarom Vigemarkom (Lars-Gunnar Wigemark), šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini, i ambasadorima zemalja članica EU akreditiranim u BiH. 

Oni su upoznali ambasadora Vigemarka i ambasadore zemalja članica EU o "inicijativi 20+5+6", odnosno setom pet hitnih izmjena i dopuna zakona te izmjenama i dopunama i prijedlozima novih 20 zakona, kao i šest inicijativa koje je Vladi i Parlamentu FBiH uputilo Udruženje poslodavaca s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

Vigemark i ambasadori zemalja članica EU dali su punu podršku tim reformskim inicijativama UPFBiH koje su ključne za brži i efikasniji ekonomski razvoj BiH.

Također, ambasadori su na sastanku istakli da očekuju od predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH da daju maksimalan doprinos provedbi reformi i da se u tom procesu rukovode općim i zajedničkim, a ne uskostranačkim, dnevnopolitičkim ili ličnim interesima, saopćeno je iz UPFBiH.

Komentari

NA VRH