NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Truju nas tone otpada

Avaz.ba

26.5.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi priču o sve većem broju ekoloških katastrofa u BiH.

Osim što su nam rijeke i šume zatrpane medicinskim otpadom, još su opasniji odnos i nebriga, upozoravaju stručnjaci. Saznajte gdje je najalarmantnija situacija.

Pročitajte zašto su građani USK opet jučer protestirali u Bihaću i zašto je migrantska kriza samo nastavak agonije mještana Bihaća.

Hoće li gradske vlasti izmjestiti migrante u novi centar ''Vučjak'' i zašto se mještani tome bune.

Naš ugledni kolumnista Erol Avdović donosi komentar pod nazivom “Deblokada države“.

Danas se održavaju unutarstranački izbori u SDP-u. Čak 45.000 članova odlučuje o novom predsjedniku.

Šta je Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, odgovorio na poziv Dragana Mektića građanima da organiziraju proteste ispred bh. pravosudnih organa u Sarajevu.

Pročitajte vrlo otvoren i zanimljiv intervju Fahrudina Radončića, lidera SBB-a koji je sinoć gostovao kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku Face TV-a.

O čemu je govorio Radončić i šta je rekao o Draganu Mektiću, Željku Komšiću, demonstracijama na koje ispred VSTV-a poziva ministar sigurnost...

Na stranama Globusa donosimo priču o borbi za nasljednika Tereze Mej u Velikoj Britaniji. Ko ima najveće šanse za mjesto premijera.

U Mostaru zabilježen 16. slučaj obolijevanja od morbila. Ko je jučer hospitaliziran i zašto roditelji masovno vode djecu na vakcinaciju.

U Tuzli obilježena 24. godišnjica svirepog zločina na Kapiji. Pročitajte gdje je bio zločinac Novak Đukić dok je ovaj grad oplakivao mladost.

Saznajte zašto je novi borački zakon izazvao buru među ovom populacijom i ko je za to najveći krivac.

Novinari Crne hronike donose priču o tome kako je propala nagodba Berine Džindo, koja je optužena za pokušaj čedomorstva u Sarajevu, s Tužilaštvom KS i šta traže tužioci.

Šta se desilo Mirku Muharemoviću iz Kadinog Sela i šta kažu mještani koji ga traže mjesec i po.

Velež je opet član bh. Premijer lige. ''Rođeni'' su pobjedom u Visokom osigurali povratak u elitno takmičenje. Pročitajte kako se u Mostaru slavilo do kasno u noć.

Danas donosimo i uvijek zanimljiv i aktuelan prilog „Panorama“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.