SARAJEVO

Vijećnica: Ambasadori iftarili sa reisom Kavazovićem

Piše: Al. Ti.

28.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U sarajevskoj Vijećnici večeras je održan iftar koji je organizirao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Iftaru su između ostalih prisustvovali ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Matthew Field), šef misije OSCE u BiH Brus Berton (Bruce Berton), turski ambasador u BiH Haldun Koč, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i mnogi drugi.

Reis Kavazović se između ostalog zahvalio svim prisutnim na iftaru.

- Zahvaljujem vam se svakome ponaosob što ste odlučili da nam se pridružite i provedete s nama vrijeme iftara. Ukazali ste nam posebnu čast. Također vam se zahvaljujem na podršci koju pružate našoj domovini Bosni i Hercegovini, njenoj cjelovitosti i njenim euroatlantskim integracijama. Hvala vam i na podršci Islamskoj zajednici i međureligijskom dijalogu u Bosni i Hercegovini - poručio je reisu-u-ulema u BiH

Naglasio je da svi trebamo iskoristiti ovu priliku da istrajemo u dobru.

- Želim da iskoristimo ovu priliku kako bi u ovoj prelijepoj građevini čija historija nosi toliko bitnih poruka, ali i lekcija za sve nas i ovoj prelijepoj sarajevskoj noći obnovili naše prijateljstvo i zavjet da zajedno istrajemo u dobru i da sva iskušenja i probleme zajedno rješavamo. Ti susreti su nam svima potrebni. Danas, kada se svijetom orkestrirano širi nepovjerenje i strah, lični susreti su ono što nas čini ljudima. A biti čovjekom najljepša je, ali i najteža zadaća u životu - dodao je reis Kavazović.

Tako je Fild između ostalog na Twitteru objavio da mu je drago što je mogao prisustvovati iftaru.

- Drago mi je pridružiti se reisu-l-ulemi Kavazoviću i drugim prijateljima na iftaru u sarajevskoj Vijećnici. Sve vjere nas uče odricanju, suosjećanju, i brizi za bližnjeg svog – različitosti oplemenjuju i obogaćuju - napisao je Fild.

Istovremeno i šef misije OSCE u BiH Brus Berton je na Twitteru naveo da je zahvalan što je mogao prisustvovati iftaru i čuti riječi mudrosti od reisa.

- Zahvalan sam što sam mogao prisustvovati večerašnjem iftaru u prelijepoj Vijećnici i slušati mudre riječi reisa Kavazovića. Tuga koja se dijeli je tuga prepolovljena. Zajednička radost je udvostručena radost - napisao je Berton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.