NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Opremi za zatvor istječe garantni rok

Piše: Avaz.ba

31.5.2019

“Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi priču o nemaru države kada je u pitanju državni zatvor u Istočnom Sarajevu. Dok se u Vijeću ministara svađaju ko će biti novi direktor, otkrivamo zbog čega su strani donatori najavili povlačenje sredstava.

Šta o ovom skandalu kaže Josip Grubuša, ministar pravde BiH.

Otkrivamo i detalje istrage Tužilaštva BiH kada je u pitanju akcija „Zlatni karat“. Ko je smislio šverc zlatom i koliko su policijske agencije zaplijenile neocarinjenog zlata na 54 lokacije širom BiH.

  Odakle je dolazilo švercovano zlato u BiH i na kojim graničnim prijelazima je ulazilo. Kakva je uloga vozača autobusa na relacijama Sarajevo - Istanbul i Sarajevo - Novi Pazar. 

Pročitajte šta su članovi VSTV-a zaključili na maratonskoj sjednici u Sarajevu. Ko su novi glavni tužioci u Unsko-sanskom i Tuzlanskom kantonu. Saznajte i ko su novi državni tužioci i kakav je zaključak o pismu koje su Delegacija EU, Misija OSCE-a i Ambasada SAD poslali na adresu ove institucije.

Je li Milan Tegeltija saslušan u Tužilaštvu BiH i šta je rekao tužiocima u predmetu „Alešević“.

Šta u intervjuu za „Avaz“ kaže univerzitetski profesor Miodrag Živanović. Koje su njegove poruke.

Na stranama Globusa donosimo priču o tome kako je vlada Austrije dobila premijerku.

Saznajte i zašto Muamer Bandić, direktor Agencije za rad i zapošljavanje, vrijeđa inteligenciju građana. Šta za njega znači da je BiH dostigla historijski minimum u nezaposlenosti.

Šta se dešava u Mostaru i kako je deset tona opasnog mulja završilo na deponiji Uborak. Istražujemo i zašto je u BiH muk kada je u pitanju eutanazija.

Novinari Crne hronike donose priču o tome hoće li Muhamedu Budimliću zbog ubistva advokatice Jasmine Koričić biti potvrđena kazna od 32 godine.

Istražujemo i šta je uzrok velikom broju samoubistava.

Za „Avaz“ govori i Tarik Filipović. Saznajte šta kaže o novom TV transferu, ali i privatnom životu.

Na stranama sporta donosimo razgovor s Vladimirom Petkovićem. Šta ovaj Sarajlija, koji je selektor reprezentacije Švicarske, kaže o narednim nastupima ''Zmajeva'' protiv Finske i Italije.

Danas donosimo i uvijek zanimljivi prilog „TV Extra“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.