SARAJEVO

Borjana Krišto se obraća parlamentarcima i zvaničnicima iz 11 zemalja jugoistočne Evrope

Veća povezanost zemalja regiona za bolji život građana

Borjana Krišto na sjednici SEECP-a. Arhiv

Srna

22.6.2019

U Sarajevu će danas plenarnom sjednicom biti nastavljeno zasjedanje Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koje je posvećeno ostvarivanju jače povezanosti regiona.

Veća povezanost zemalja regiona za bolji život građana bit će i ključna tema rasprave na plenarnoj sjednici na kojoj će parlamentarci govoriti i o tome kako postići promjene unutar procesa regionalne saradnje radi uspostavljanja bolje saradnje i stvaranja ekonomski naprednijeg regiona.

Dvodnevna konferencija, pod predsjedavanjem BiH, u čijem radu učestvuju parlamentarci i zvaničnici iz 11 zemalja jugoistočne Evrope, počela je jučer sastancima Stalnog i općih odbora.

U okviru plenarnog zasjedanja učesnicima će se obratiti predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta BiH i predsjedavajuća Parlamentarne skupštine SEECP-a Borjana Krišto.

Najavljeno je usvajanje izvještaja i rezolucija općih odbora, kao i završne deklaracije u kojoj će biti naglašen značaj ove regionalne inicijative, kao i procesa evropskih integracija, za unapređenje ekonomije, demokratije, sigurnost i stabilnosti u regionu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.