NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Popuštanje ili maskiranje?

Piše: Avaz.ba

25.6.2019

Na kioscima diljem BiH. Avaz

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje - „Popuštanje ili maskiranje“. Iza ovog naslova kriju se reakcije koje su uslijedile nakon saopćenja MUP-a RS da odustaju od uvođenja rezervnog sastava policije, na način da uvode terminologiju „žandarmerija“.

Reakcije analitičara su oštre. Jedinstven stav je da je nova odluka RS mnogo opasnija, jer je žandarmerija oblik vojne formacije, no, pročitajte šta još kažu Zečević, Kožljak, Fild, Ahić, Prašović-Gadžo, Hadžović, kao i koji je stav Američke ambasade.

U današnjoj „Minuti“ ugledni novinar Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na stavove bivšeg visokog predstavnika u BiH. Lajčakove poruke udarac za mnoge.

Nastavljamo raskrinkavanje Darka Brkana, koji ima afinitete prema „divljim portalima“, dok mu je rad ozbiljnih medija „smetao“. Pročitajte i intervju s turskim nobelovcem. Pamuk se za „Avaz“ prisjetio prve posjete BiH, a dotaknuo se i dešavanja u Turskoj. Donosimo i reakcije na izbore u Istanbulu.

Ličnost dana je Pol Rasmusen, promotor istine.

Bili smo i na sjednicama Predstavničkog doma Parlamenta FBiH te Doma naroda. Rješenja ni na vidiku, problemi nagomilani, građani ostaju taoci „politika“.

Na stranama „Globusa“ donosimo detalje nesreće aviona koji su se sudarili na nebu iznad Njemačke. Bavili smo se i politikom u susjedstvu. Objavljujemo ko je među pet kandidata za predsjednika Hrvatske.

Naši novinari došli su u posjed revizorskog izvještaja o poslovanju posrnulog giganta. Otkrivamo u kolikim dugovima se „guši“ Aluminij. Poruke koju je nadbiskup vrhbosanski Puljić uputio vjernicima na svetkovini Sv. Ivana Krstitelja trebaju da čuju svi u ovoj zemlji. Puljić poručuje: „Nema ljubavi bez praštanja i poštovanja.“ Znakovita je i posjeta Hosera Međugorju.

Velika opasnost vreba našu zemlju. Nakon Hrvatske i Srbije, prijeti pojava virusa kojeg prenose komarci. Saznajte o kojoj zarazi je riječ, kako se zaštititi, kao i šta savjetuju ljekari. Nismo zaboravili ni velikane. Bili smo na obilježavanju smrti čovjeka koji je stvorio svjetskog giganta.

Naši novinari na licu mjesta zabilježili su dešavanja u sarajevskom naselju gdje su razbojnici plinom raznijeli bankomat i pobjegli s plijenom. Na stranama „Crne hronike“ pročitajte još i šta su saznali inspektori tokom prisluškivanja i presretnog razgovora osumnjičenih u akciji „Limit“.

Na stranama Sporta donosimo priču koliko Željezničar duguje igračima te kakvo je stanje u klubu ''Plavih''.

Za naš list govori i Sarajlija koji je učestvovao u šouu koji je imao veliku gledanost, a koji je posebno interesantan jer su učesnici kandidati ljudi koji su kasno otkrili svoj talent, pa se prijavili u emisiju „Nikad nije kasno“. Šta o tome sve kaže pobjednik Šabanović, koji je po odluci žirija bio najbolji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.