SASTANCI

Konaković: Studentski domovi moraju osigurati bolje uvjete smještaja

Nisam znao da studenti dnevno imaju samo dva ili četiri sata toplu vodu. To je nedopustivo u današnje vrijeme, poručio je

Elmedin Konaković. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

26.6.2019

Predstavnici Udruženja studenata “Studentski centar” Sarajevo Mahir Omerović iz Srebrenika, Almedin Žužo iz Jajca i Kenan Velagić iz Bosanske Krupe posjetili su danas Kanton Sarajevo i zahvalili predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću na podršci u organizaciji njihovih studentskih sportskih igara “Šampioniada”. 

Oni su s predsjedavajućim Konakovićem razgovarali o nekoliko mogućih projekata koji bi unaprijedili rad Studentskog centra, a prevashodno osigurali bolje uvjete smještaja korisnika sarajevskih studentskih domova. 

Jedan od takvih projekata je utopljavanje zgrada studentskih domova koji će, kako je to istakao Konaković, biti dio započetog širokog projekta utopljavanja javnih objekata. 

Ovom prilikom predsjedavajući Konaković je upoznat i s problemima smještaja u studentskim domovima. 

- Nisam znao da studenti dnevno imaju samo dva ili četiri sata toplu vodu. To je nedopustivo u današnje vrijeme i učinit ću sve da se osigura cjelodnevna opskrba toplom vodom, kao elementarnom potrebom. Također, studentske organizacije, njihove sportske igre i takmičenja uvijek će imati moju podršku - obećao je predsjedavajući Konaković na sastanku s predstavnicima Studentskog centra Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.