VRANDUK Usljed rekonstrukcije tunela

PO NESNOSNIM VRUĆINAMA / Kolone na M-17, haos na obilaznici, probijeni rokovi, automobili u defektu...

Iako su iz “Cesta FBiH” najavili da će početkom jula biti saniran alternativni put, sve je izvjesnije da su probijeni rokovi

D. PAŠALIĆ

Svakodnevni haos na putu M-17 zbog radova na rekonstrukciji tunela Vranduk ne jenjava, međutim, saobraćajni kolaps sada je sve češći i na regionalnom putu Zenica - Tetovo - Nemila, a koji vozači koriste ako žele izbjeći kilometarske kolone ispred tunela.

Osim nervoze vozača u kolonama na najfrekventnijem putu u FBiH M-17 koji čekaju zeleno svjetlo na visoka 33 stepena, haos je i na obilaznici u Vranduku.

Naime, glavobolju vozačima koji su odlučili koristiti alternativni put zadala je obustava saobraćaja i na ovoj dionici. Zbog radova na asfaltiranju dijela zaobilaznice Tetovo - Nemila, saobraćaj je obustavljen, pa su vozači dodatno zgroženi.

Iako pokušavaju izbjeći obustavu koristeći pravac kroz Koprivnu, tamo je, također, haos jer se jedva mogu mimoići automobil i kombi, zbog čega su i na ovoj dionici stvorene kolone.

Zabrinjava činjenica da su česta pojava automobili pored saobraćajnice, na kojima je, usljed lošeg stanja puta, došlo do defekta gume.

Podsjetimo, iako su iz “Cesta FBiH” najavili da će početkom jula biti saniran alternativni put, sve je izvjesnije da su probijeni rokovi, pa bi radovi na sanaciji zaobilaznice mogli dočekati i avgust.

Više o:

Vranduk Kolone Gužva
NA VRH

Podijeli članak na