PROMOCIJA Autor Mirsad Pašović

"Adem zvani Krst": Bajka po istinitoj priči

Cilj je bio da čitalac na kraju knjige izvuče pouku života

Avaz.ba

Peti roman Mirsada Pašovića "Adem zvani Krst" u kojem je opisan život čovjeka, čije su nevolje počele  odlaskom u popravni dom, promoviran je večeras u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Autor je kroz ovo djelo, na jedan poseban način "kriminalaca" prikazao kao pozitivnog čovjeka.

- Inspiriran nesretnom sudbinom jednog čovjeka, kojeg sam upoznao, morao sam, jednostavno da napišem knjigu. Ovo je bajka po istinitoj priči. Roman govori o nevjerovatnoj sudbini čovjeka koji je, braneći čast, završio u popravnom domu. U domu ništa dobro nije naučio, naprotiv. Nepravda ga je i dalje kroz život tjerala da radi pogrešne stvari u životu. Njegova inteligencija dovela ga je u vrh evropskog kriminala. Koliko god se borio da ne upadne u kriminal, uvijek je , spletom okolnosti, završavao u tim krugovima, pojasnio je autor knjige.

Značaj knjige, ovakve tematike, na promociji je istakao i dugogodišnji voditelj Enver Šadinlija.

- To su knjige koje drže pažnju. To su knjige o životu, knjige iz običnog života. U ovoj knjizi, u kojoj Adam izvlači poruke u životu, može poslužiti svima koji je pročitaju, da u nekoj fazi života prepoznaju sebe, kazao je Šadinlija.

Iz knjige se da zaključiti da u životu čovjek često ne može da izabere svoj životni put.

Autor kaže da je ispuno sebi zadati cilj, a to je da čovjeka iz kriminalnog miljea, čitalac na kraju knjige doživi kao pozitivnu osobu.

Više o temi Mirsad Pašović

EKSKLUZIVNO
Bosanska bajka po istinitoj priči
SJEĆANJA
Četvrt hljeba i rum pločica
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na