VAŠINGTON

Zbog koje će se odluke i izazova Saša Magazinović fotografirati bez majice

I tada mi je palo na pamet da sam sebi postavim izazov da od ove jeseni do narednog ljeta treniram

Magazinović s novim poznanicima u SAD :Zbližio ih sport. Facebook

Piše: S.DEGIRMENDŽIĆ

13.7.2019

Saša Magazinović, šef kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, ovih dana u organizaciji Internacionalnog Republikanskog instituta (IRI), kao član bh. delegacije boravi u radnoj posjeti Vašingtonu (Washington) gdje su održani brojni sastanci u State Departmentu, Kongresu, USAID-u, ...

Riječ je o aktivnostima koje se provode u okviru Kluba za evropske integracije i sigurnosna pitanja. Magazinović nije zaboravio da u SAD noseći ovih dana na reveru cvijet Srebrenice , skrene pažnju i na 11. juli, kada je obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici .

On se tokom posjete SAD sastao s brojnim američkim zvaničnicima , među ostalima s kongresmenima, poput Mikea Turnera, Williama Keatinga, Tamira Wasera ...

Nakon naporne sedmice, danas je naša delegacija imala slobodan dan , što se moglo zaključiti i po jednoj fotografiji koju je Magzinović objavio na društvenim mrežama, a koja je puno ležernija u odnosu na one koje je objavljivao s ozbiljnih sastanaka s američkim zvaničnicima.

Naime, Magazinović je uz fotografiju s dvojicom muškaraca bez majica na Facebooku ostavio status sljedećeg sadržaja :

- Imamo dogovor da se naredne godine u ovo vrijeme ponovo slikamo, s tim da i ja skinem majicu. Izazov prihvaćen. Nermin Bašović spremi program vježbi...- poručio je Magazinović .

Radoznali da saznamo gdje je to i s kim Magazinović, te o kakvom je izazovu riječ saznali smo od njega samog.

-Nakon prenaporne sedmice i brojnih sastanaka u State Departmentu i Kongresu danas smo imali slobodan dan. Ja sam ga sa još nekoliko kolega iskoristio, između ostalog, za posjetu Alexandriji, gradiću u Virdžiniji (Virginiji) blizu Vašingtona.Tamo ima veliki masonski hram posvećen prvom predsjedniku SAD Džordžu Vašingtonu (Georgu Washingtonu). Tu sam sreo ove momke kako treniraju trčeći uz stepenice ispred hrama bez prestanka. Vani je bilo oko 40 stepeni- kazao nam je Magazinović.

Upravo to ga je nastavlja Magazinović podsjetilo na teške treninge koje je i sam imao dok je igrao rukomet.

- Pričali smo i o tome. Jedan od sportista sa fotografije je u Njujorku (NewYorku) igrao rukomet, a kada sam rekao da sam i ja igrao rukomet, pitali su me treniram li sada, na što sam odgovorio –veoma malo. I tada mi je palo na pamet da sam sebi postavim izazov da od ove jeseni do narednog ljeta treniram uz neke moje prijatelji koji su sadašnji i bivši sportisti, jer sport je odličan izduvni ventil i alat za oslobađanje od stresa – kazao je za“Avaz“ Magazinović.

Magazinović i Turner :Razgovori o BiH. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.