TUZLA

Meho Beton imao je minimalne šanse da preživi, ali jučer je pokazao svima šta znači volja za životom

Mehmes Šabić. Facebook

Piše: Avaz.ba

21.7.2019

Dječak Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, prije nekoliko godina doživio je strašnu nesreću u eksploziji i ljekari su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. 

Nakon 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljivih bolova na 70 posto izgorjelog tijela, Meho je jučer u Tuzli trčao humanitarnu utrku “Za nekoga s autizmom”.

Sav prikupljeni novac od utrke iskoristit će se za potrebe rehabilitacije djece i njihovog Centra „Mali svijet“. 

Emotivni status o hrabrom dječaku na Facebooku je objavio Vedad Pašić.

- Kad god budete pomislili da vam je nešto u životu teško, sjetite se ovog dječaka. On se zove Mehmed Šabić, a poznatiji je kao MEHO BETON. Prije nekoliko godina, Meho je doživio strašnu nesreću u eksploziji i požaru i doktori su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. Ali ne Meho!

Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao.

Nakon svega toga, ove godine vratio se u školu i završio uspješno 7. razred!

A danas.

Danas je Meho Beton trčao za ''Mali svijet'', rame uz rame s mojim Ajadom. Ko nije pustio suzu na cilju dječije trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj, ima srce od kamena...

Nije njemu džaba ime BETON! Gračanice, ljubavi moja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.