SAOPĆENJE Pridruživanje domaćim i međunarodnim pozivima

HNS: Ustrajati na politici dijaloga i dogovora, euroatlantske integracije su budućnost Bosne i Hercegovine

Vjerujemo da će ključni međunarodni akteri aktivno i u potpunosti podržati provedbu

Sl. M. / Avaz.ba
15.08.2019 14:08

HNS: Podrška sporazumu SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH

Foto: Arhiv

Hrvatski narodni sabor pridružio se domaćim i međunarodnim pozivima da se ustraje na politici dijaloga i dogovora. 

- Hrvatski narodni sabor (HNS) kao predvodnik politike dijaloga, dogovora, pravednih rješenja i upornog zalaganja za hitno formiranje vlasti naglašava važnost trenutka koji je potrebno iskoristiti kako bi dogovor lidera bio u cijelosti proveden, a Bosna i Hercegovina konačno dobila funkcionalnu vlast - saopćeno je iz HNS-a.

U saopćenju je navedeno kako u prilog činjenici brzog formiranja vlasti ide i podrška svih relevantnih prijatelja ove zemlje, poput Delegacije Evropske unije, ali i Vašingtona, koji podržavaju sporazum lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, te koji su zagovornici što skorijeg napretka i formiranja vlasti, ali i ispunjavanja uvjeta za put BiH u EU i NATO. 

HNS vjeruje da će ključni međunarodni akteri aktivno i u potpunosti podržati provedbu cjelokupnog sporazuma, koji su potpisali lideri pobjedničkih stranaka u BiH. Pridruživanje međunarodnim organizacijama od ključnog je značaja za BiH. Smatramo da su evropske i euroatlantske integracije budućnost Bosne i Hercegovine, njenih konstitutivnih naroda i svih građana - poručili su iz Hrvatskog narodnog sabora.

Komentari

NA VRH