ŠAMAC

Momak prijetio policajcu da će ga izbosti nožem: Ja sam ležao četiri godine po zatvorima, samo da znaš to

Prijetnje je nastavio i u stanici nakon čega je priveden

Policija u Srpskoj. Ilustracija

Avaz.ba

20.8.2019

Marko Karanović (29) iz Šamca pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom u Modriči na 15 mjeseci jer je u junu prijetio policajcima u Šamcu i tako počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prema presudi, Karanović je u noći između 2. i 3. juna u šamačkoj Ulici Jovana Cvijića policijskim službenicima M.D., V.V., Š.S. i B.D., koji su patrolirali gradom i postupali po prijavljenoj saobraćajnoj nezgodi zaprijetio da će ih ubiti, a takve prijetnje je nastavio i kasnije u stanici.

- Policajcu M.D. rekao je: "Momak, nemoj mi zavrtati ruku, izbošću te nožem. Ja sam ležao četiri godine po zatvorima zbog napada na policiju, samo da znaš to", da bi potom u PS Šamac oštećenom policajcu B.D. uputio ozbiljnu prijetnju - navodi se u optužnici.

Policajcu B.D. je prijetio da će, kad izađe iz stanice, svojim autom otići kod njega kući, utjerati ga u dvorište, politi benzinom i sve zapaliti.

- Prijetnje su policajaci M.D., V.V., Š.S. i B.D. shvatili ozbiljno, jer su one kod njih izazvale osjećaj straha i ugroženosti - piše u optužnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.