MANJAČA Član Predsjedništva BiH

Milorad Dodik nijednu priliku ne propušta da zapjeva: Rakija i pjesma ispod šatora

Član Predsjedništva BiH danas je na Manjači poručio da "za 10 mjeseci, otkako radi u Sarajevu, shvata bolje nego ikada šta je Kočić pisao"

E. T. / Avaz.ba
25.08.2019 15:28

Dodik opet s mikrofonom

Foto: Printscreen

Vanredna sjednica Predsjedništva BiH, koju je sazvao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, bit će održana u utorak. Na ovoj sjednici bit će razmatran mandatar za novi sastav Vijeća ministara BiH. 

Do utorka, opušteno.

Tako je Dodik i danas došao na manifestaciju "Kočićev zbor", koja se tradicionalno obilježava posljednje nedjelje u avgustu svake godine. Član Predsjedništva BiH danas je na Manjači poručio da "za 10 mjeseci, otkako radi u Sarajevu, shvata bolje nego ikada šta je Kočić pisao".

- Ponovo čitam Kočića i uviđam da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila. Politika je ista, samo su se akteri promijenili - istakao je Dodik.

On je dodao da se Republika Srpska mora boriti za ciljeve koje je postavio Petar Kočić.

"Živjela Republika Srpska, živjela Srbija, živio Kočić", uzviknuo je Dodik pred posjetiocima Zbora, a nedugo zatim uslijedio je i njegov pjevački performans.

Pjevao je Dodik, između ostalog, pjesme "Oj, Srbijo, ne treba ti više, pola Bosne ćirilicom piše", "Pukni, zoro" i "Volimo te, Republiko Srpska".

Komentari

NA VRH