TENDERI

Italijansko preduzeće najbolje za izradu projekta obnove aerodromske piste

Projekt predviđa i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza

Planirana obnova 216.000 kvadratnih metara kolnika. Arhiv

M. R. S. / Avaz.ba

27.8.2019

Preduzeće „Tecno Engineering 2C“ (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrano je kao najbolji ponuđač na tenderu Međunarodnog aerodroma Sarajevo za izradu izvršnog projekta obnove kolnika piste, kolnika pristupnih staza pisti i dijela parkinga za automobile, saopćili su danas iz Ambasade Italije u Sarajevu.

Projekt predviđa obnovu i, gdje se to zahtijeva, izradu novog kolnika u ukupnoj površini od 216.000 kvadratnih metara, kao i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza da bi se poboljšala operativnost i sigurnost po noći i u uvjetima smanjene vidljivosti.

- Ovaj projekt će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti – napominju iz ove ambasade.

Navode da je TE2C afirmirano preduzeće koje djeluje u različitim sferama građevinarstva, a specijalizirano je za radove na aerodromima. Osnovano je 1989. godine. Već je realiziralo poslove održavanja na aerodromu u Mostaru 2014. godine.

- Kao potvrda potencijala ekonomske saradnje između italijanskih i lokalnih preduzeća, TE2C je izabrana kao najbolji ponuđač u saradnji s dva lokalna preduzeća ''Ecoplanom'' i ''Integrom'', oba sa sjedištem u Mostaru – dodaju iz ove ambasade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.