PROTESTI

Magazinović pitao Kolindu: Da li bi joj se pjevalo da živi pored deponije nuklearnog otpada

Iako bitka nije završena, rezultat je postignut, poručio je on

Protesti u Trgovskoj gori. Avaz

Piše: I. K. / Avaz.ba

27.9.2019

Na protestima u Bosanskom Novom građanima se obratio i zastupnik SDP-a u PDPSBiH Saša Magazinović, koji je kazao da građani moraju biti više na svojoj strani jer su svi argumenti na strani građana.  

- Mi se danas borimo za zdravlje naše djece, danas se ovdje borimo za zdravlje djece iz Banje Luke, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Trebinja jer, ako ove stvari prođu, od nas svih zajedno nema ništa - poručio je Magazinović. 

Kako je kazao, iako bitka nije završena, rezultat je postignut. 

- Postigli smo jedan rezultat, a to je da u BiH konačno svi oko jedne teze stoje i rade zajedno. Pokazali smo i pokazujemo da se u ovoj državi može drugačije i zajednički boriti za ljudske živote, da ne mora sve biti konflikt i sukob - istakao je Magazinović. 

On je pozvao Predsjedništvo BiH da, bez obzira na ishod razgovora između delegacija Hrvatske i Slovenije, hitno formiraju pravni tim jer je sada akcija prijeko potrebna. 


Logo. Fond za zaštitu okoliša

Magazinović je pozvao i čelnike i predstavnike Evropske komisije u BiH da ne okreću glavu od ovog problema te da ne čine u BiH ono što ne bi uradili u Njemačkoj, Belgiji, Italiji, ono što ne bi uradili svojoj djeci, ne smiju podržavati da se radi našoj.

Naposljetku je uputio i pitanje hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja, kako je kazao, voli pjevati, „bi li joj bilo do pjesme da živi na lokaciji gdje neko želi da istovari radioaktivni otpad - bi li tada pjevala".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.